Ilustrační foto: pixabay.com
Pohádka o červených jablíčkách
17. 2. 2019
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Anna Milevská
21.2.2019 11:03
Anna Milevská
Moc hezká pohádka. Bohužel až příliš pravdivá. Také mám podobnou zkušenost a tak, poté, co jsem se přestěhovala na malé město a bydlím v domku se zahrádkou, těším se na vlastní úrodu.
Jitka Hašková
19.2.2019 16:53
Já mám jablíčka moc ráda, ale v supermarketu kupuji ta nejlevnější, jsou česká a moc dobrá.
Jana Hošková
18.2.2019 21:46
Dle popisu bych to viděla (když píšete, že je to pohádka), jako jedno z jablek, které dala zlá ježibaba/zlá královna Sněhurce.V Teplicích, myslím někde pod Doubravkou, býval kdysi sad s jablky, která jsem milovala. Šťavnatá, zelená s trochu červeným kropenatím, sladkokyselá a středně tvrdá. Nemohu si teď vzpomenout na název, ale vím, že jsem je po letech sháněla, sjezdili jsme i různé prodejny, chtěla jsem totiž i stromek...dozvěděla jsem se, že i jablka se pořád geneticky upravují a vylepšují a že tuhle jabloň už tedy asi neseženu. Tak teda pěkně děkuju za všechna ta vylepšení ! Stýská se mi po mém starém, českém jablku - ta cizí jsem přestala kupovat.
Jitka Chodorová
18.2.2019 08:24
Velmi smutná realita, já sice jablíčka moc nemůžu, ale ta naleštěná v supermarketech mi jsou dávno podezřelá už od pohledu, a to si ani neumíme představit další a další ovoce i zeleninu, které baštíme s dobrým svědomím, že něco děláme dobrého pro své zdraví. Jinak souhlasím s Elen, co se týká bio potravin, tam je opravdu bio jen ta cena. Díky za vaši pohádku.
Soňa Prachfeldová
18.2.2019 07:57
Přesně tahle exkluzivní jablíčka jsem koupila domů a vyhodila slepicím.
Alena Vávrová
17.2.2019 18:17
Jj, také jsme takové "napajcované" jablko měli doma. Vydrželo na míse netknuté snad půl roku, pak jsem jej prostě vyhodila. Když mi někdy k jaru dojdou vlastní jablka, dojedeme si do Zákup koupit naše česká neošetřená.
Hana Rypáčková
17.2.2019 13:12
Zrovna jsem chroupala jablíčka ze zahrady, staré odrůdy a ta dobrota...
Elena Valeriánová
17.2.2019 13:03
Předpokládám, že ČOI, neshledala žádnou závadu, tak možná by stálo za to poslat jim jablíčka jako dárek. Také je nekupuji. To je to samé, jako bio potraviny bůh ví odkud. Já si myslím, že bio je na tom jen ta cena. Vloni jsme měli na naší jediné jabloní tolik jablek, že bylo i na rozdávání. A byly vynikající, krásně červeno žluté a ta chuť! Nemáme je chemicky ošetřené, no vloni byl prostě dobrý rok. Vás článek je poutavě a vtipně napsaný i když obsah je vážný.
Jana Kollinová
17.2.2019 11:31
Také jsem neodolala naleštěné kráse dovozových jablek za nehoráznou cenu, která neměla žádnou chuť před ani po oloupání slupky. Přemlouvala jsem se, že je to vláknina, ale jak píšete, nešlo to jíst. Nerada vyhazuji potraviny tak jsem z nich upekla bábovku dle receptu s názvem vláčná bábovka. No, vláčná nebyla!
Dana Puchalská
17.2.2019 11:19
Ano tahle podezřele krásná jablka jsou opravdu hnusná. Radši si počkám na nějaká obyčejná, ikdyž třeba malounko potlučená ale naše.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA