Založení Semínkovny
Ilustrační foto: pixabay.com

Založení Semínkovny

2. 2. 2019

Sázejte, sklízejte, sdílejte....svobodně, ekologicky a ekonomicky - to je myšlenka Semínkovny. Celkově je v ČR otevřeno více než 80 Semínkoven. Tak jako se v knihovně půjčují knihy, Semínkovna nabízí osivo do Vaší zahrádky. Tak jako se do knihovny knihy po přečtení vracejí, tak i při sklizni vaší zeleniny nebo kytiček myslete na sdílení sklizených  semínek v Semínkovně.           

Semínkovny můžete najít v knihovnách, cukrárnách, informační centra.Branišovská knihovna otevřela Semínkovnu 28.01.2019 a doufám, že se nám bude dařit. 

Plakat-otevreni.jpg          

zahrada
Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Faldynová
Do semínkovny v Třeboni jsme s kamarádkou přispěly už loni, nápad se mi moc líbí.
Danka Rotyková
Nápad je to určitě dobrý.
Anna Csanádiová
Děkuji za komentáře, zatím se pomalu rozjíždíme.
Dana Kolářová
A knihovny dobré místo.
Jana Kollinová
Skvělý nápad. Je mnoho náruživých pěstitelů všeho možného, kteří semínkovnu využijí.
Dana Kolářová
Zajímavý nápad.
Hana Rypáčková
Dobrý počin, to by šlo i v pobočce naší knihovny..
Dana Puchalská
Já si koupila semínka u firmy, co se holedbala jakou že má vynikající kvalitu. Na nettu je pořád. Osobně vyzvedla, zasadila dle návodu a vylezlo mi co? Veliké nic. Jen jakési podivné chomáče. Tak jsem se zklamala, že příště jsem je koupila v zahradnictví ve Spomyšli a na Veleslavíně. Bylo to jako nebe a dudy.
Zuzana Pivcová
To je určitě lepší, než když se posílaly objednávky nějakým vyhlášeným cizím zahradníkům, už nevím to jméno. Známí z jižních Čech s tím měli zkušenosti různé, zásilka byla někdy kvalitní, jindy nějaká zaschlá. Škoda, že se mě to netýká.
Eva Mužíková
U nás vím o třech semínkovnách. Do jedné jsem dala v loňském roce ty velké hrachy, byly hned pryč, další zájem jsem nedokázala pokrýt..

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 9. týden

Sledovali jste také Mistrovství světa v biatlonu? Pokud ano, tak určitě budete znát odpovědi na kvízové otázky, které se tento týden budou týkat právě biatlonu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jakou největší výhodu má podle Vás zasílání důchodu na bankovní účet?

Ušetřené finance

21%

Bezpečnost

21%

Pohodlí

19%

Ušetřený čas

19%

Žádnou, důchod si vyzvedávám osobně a neplánuji to měnit

20%