Ilustrační foto: ingimage.com a pinterest.com
Podprsenka jako symbol změn ve společnosti
28. 1. 2019
Byly doby, v nichž bylo žádoucí, aby ňadra trčela dopředu jako špičaté kužely. A byly také doby, kdy se ženy snažily vyvolat dojem, že žádná prsa nemají. Zažili jsme i časy, kdy naopak bylo módní ňadra zvednout tak, aby vypadala co nejkulatější a největší.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Drahoslava Nožičková
31.5.2022 13:19
No tak já si třeba podprsenku jako symbol představuji již několik let. Vždy když jdu někde po městě a vidím ty holky, jak se o sebe vůbec neumí postarat, tak si říkám, jak by se asi dokázaly postarat o někoho jiného, že? Není podle mě vůbec ve společnosti známo, že existují bezešvé zpevňující podprsenky jako třeba https://www.plaza.cz/bezesve-zpevnujici-podprsenky/
Valerie Polášková
21.11.2021 16:35
Rozhodně zajímavý článek. Díky za něj. Já se třeba u podprsenek na značku nijak zvlášť nedívám. Důležité pro mě je to, aby se mi líbila a hlavně aby dobře seděla. To je podle mě úplně nejdůležitější. Hodně mě teď například překvapila jedna podprsenka, kterou jsem zkoušela objednávat z https://lanotte.cz/podprsenky-push-up Čekala jsem, že za tu cenu nebude nic moc, ale opak je pravdou. :)
Karel Boháček
5.2.2019 10:42
Pokud se podívám na značku Tisja Damen tak to je vrchol krásy a snad už nic lepšího neexistuje...pozor je tu prádlo i pro ženy nad...
Jana Baloušková
30.1.2019 17:06
Můj spolužák, známý bývalý dívkař, mi nedávno řekl, že ramínka od podprsenky, která mnohé dívky i ženy velmi zralého věku, nechávají nezakryté, se mu velmi protiví a o takovou by rozhodně neměl zájem.
Jitka Caklová
29.1.2019 16:30
Díky za článek s pohledem do historie. Pravdou je, že ač tento sortiment je dostupný v široké škále velikostí i vzorů, neuspokojí všechny ženy. Na jedné straně se některým ani do největší velikosti nevejde to, co mají a na straně druhé, ani do nejmenší velikosti nemají co dát. Moje maminka měla prsa, že si podprsenky musela dávat šít. Pravda moc jich nepotřebovala, neboť si šila pracovní košilky z bavlněného batistu, pod prsy stažené šňůrkou. A věřte, že kdyby při práci na poli, v potu, nejen tváře, měla hledět, aby její prsa měla ten správný tvar, tak by se její podprsenka od koňského postroje příliš nelišila. Znám nejednu ženu, která i dnes, o kdysi své chloubě říká, "raději je budu nosit v teplákách, než abych se škrtila v podprsence". Myslím, že je to každého věc. Panu Honzovi Jirákovi fandím, neboť chlap který neumí rozepnout podprsenku, si ženskou nezaslouží :-) :-)
Jana Kollinová
29.1.2019 13:02
Zajímavý článek i fotografie. Je pravdou, že v současné době lze koupit kvalitní, pohodlnou a slušivou podprsenku, která uspokojí i nejnáročnější ženu. Korzet na fotografii mi připomněl milé chvíle, kdy jsme s vnukem vybírali 3 nejzajímavější plakáty z kalendáře nazvaného Alfons Mucha, které jsem si chtěla nechat zarámovat. Vnuk vybral reklamní plakát od A.M. na výrobek firmy Harner´s Corsets, na němž je nádherná rusovláska v bílé krajkové košilce s korzetem. Mám plakát v jídelně a ráda se na něj dívám a vždy vidím vnuka listujícího v kalendáři. Jsou to moje milé maličkosti.
Anna Potůčková
29.1.2019 10:44
Tak já svoji troškou do mlýna přispěji také. Když jsme začali se sestrou nosit podprsenky, tak nám tehdy svoji příhodu s podprsenkou vyprávěl náš tatínek, kterak šel kupovat podprsenku pro naši maminku. A tak přišel do obchodu a že jde koupit podprsenku pro manželku a tudíž naši maminku. Měl to být snad dárek k narozeninám, nebo svátku, což už není podstatné. A když se jej prodavačka zeptala jakou chce velikost, tak samozřejmě ji neznal a prodavačce tedy řekl, že asi stejnou jako má ona. A jak to dopadlo? Podprsenka mamince byla akorát.
Zuzana Pivcová
29.1.2019 09:46
S informacemi v článku souhlasím, jen bych doplnila, že tak koncem 70. let se nosily podprsenky zcela tenké, "natahovačky", u nás se stěží sehnaly, měla jsem dovezenou jednu z Rakouska. Pak se jednu dobu chodilo "ohne", čili "bez". Obdivuje to i pan Hrušínský v roli doktora ve filmu "Vesničko má středisková", jak je rád, že se ta pěkná móda dostala už i k nám. Jenže ne všem to opravdu slušelo.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA