Pláž Seitan Limania. FOTO: pixabay.com a ingimage.com
Sever nebo jih? Dvě tváře Kréty
23. 1. 2019
U žádného jiného řeckého ostrova není tak důležité vybrat si, zda se ubytujeme na severu nebo na jihu. Krétu, největší řecký ostrov totiž tvoří dva dost odlišné světy. Sever a jih. Při výběru dovolené je dobré to vědět, protože každá tato část vyhovuje jiným typům turistů.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Elena Valeriánová
24.1.2019 07:04
Omlouvám se, ale připomenu můj článek BARVY KRÉTY, třeba někomu pomůže při rozhodnutí.
Elena Valeriánová
24.1.2019 07:00
Kréta, to je místo, kam bych klidně a ráda jela znovu a to do stejného místa nejezdím dvakrát. Taky jsme byli v městečku Agios Nikolaos, v malém rodinném hotýlku all inklusive a nemělo to chybu. Byli jsme se cíleně podívat na ostrov Spinalonga, ostrov malomocných. Byl to neuvěřitelný zážitek. A celá dovolená krása.
Hana Pavlíková
23.1.2019 17:51
Městečko Agios Nikolaos na severním pobřeží Kréty splňuje to, co autorka velebí na pobřeží jižním. Malebné městečko kde je pořád co poznávat, krásné malé plážičky, možnost výletu na Santorini lodí, snadné přejetí ostrova v jeho nejužší části na jižní pobřeží do Ierapetry, a tak dál. Moc se mi tam líbilo, i když na jižním pobřeží v Plakias také bylo pěkně, ale ta městečka jsou nesrovnatelná. Jinak Řecko jako takové je prostě nádherné.
Jarmila Komberec Jakubcová
23.1.2019 12:14
Byla jsem jak ve Stalidě tak i v Malii, pláže jsou menší, ale písčité a moc hezké.Na ostrově si dávám pozor na hvězdičky u hotelů, tři jsou na úrovni dvou a určitý standard je u čtyř.Zajímavý je výlet na ostrov malomocných Spinalonga. Z Herssoniosu lze lodí jet na ostrov Santorius. Jednodenní výlet je úžasný.Jen mi trochu vadilo, že silnice okolo pobřeží lemují z obou stran krámky či taverny ale chybí zóna pro pěší. Po silnici jezdí mopedy, auta, koloběžky a je to příšerný chaos.
Zuzana Pivcová
23.1.2019 10:42
Já jsem byla v r. 2003 v Gouves, nabídka byla od Volarezy (vojenské CK), ale skutečným organizátorem byla VTT. Místo se mi líbilo nejméně ze všech, která jsem viděla. Byl to sever, let do Heraklionu. Všechny výlety však byly pěkné a opravdu nejvíc mě nadchl jih, i když jsme tam jeli napříč celým ostrovem několik hodin. Kláštery, vykopávky, vesnice, to vše cestou. A na jihu Matala s otevřeným mořem a skalními jeskyňkami, spojenými údajně před lety s hippies.
Kateřina Baziková
23.1.2019 09:59
V Paleochoře bylo krásně. Večer vždycky zavřeli ulice pro auta, zaplnili je stolky a židlemi, lidi jedli venku, pohoda. I jinak je to pěkný městečko.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA