Ilustrační foto: ingimage.com
Jsi macecha, zničíme tě aneb Spory o majetek v rozvedených rodinách
12. 1. 2019Je to jedna z nejsložitějších životních situací. Znají ji ženy, kterým zemřel partner a měl dospělé děti z předchozích vztahů. A ty se hlásí o svá práva.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jitka Hašková
14.1.2019 17:50
jedné mé kamarádky se to týkalo, i když měla šikovného právníka, dalo jí hodně práce a dokazování, že měla podíl na stavbě chaty, kterou financovala spolu s manželem a jeho syn chtěl všechno, protože pomáhal na stavbě, Kamarádka měla naštěstí schované účtenka za materiál, které zaplatila a tak se domohla svého práva. Není to vždy jednoduché.
Jana Šenbergerová
13.1.2019 19:26
Naštěstí jsem jen maceška, neboť jsme také dali přednost volnému vztahu, i když spolu žijeme v mém bytě. Kdyby můj partner zůstal sám, měl by kam jít, kdyby z jakéhokoliv důvodu v něm nechtěl, nebo nemohl zůstat. Je dobré mít v tom jasno dřív, než k něčemu takovému dojde.
Jarmila Komberec Jakubcová
13.1.2019 17:06
Protože mně před 3 týdny skonal manžel čeká mi také dědické řízení. rozhodně bych ale nevydala platební kartu s PINem nikomu s manželovo dětí, ale také si nenechala nic co jsme společně nevybudovali. Dědické řízení se řídí novým OZ z roku 2014, kde je přesně popsáno jak probíhá a kdo je právoplatným dědicem.Před uzavřením sňatku jsme s manželem měli dohodnuté a notářsky ověřené majetky, se kterými do manželství vstupujeme.Tak se nyní vyhnu řešení co a jak.
Soňa Prachfeldová
13.1.2019 09:32
Také jsem pro volný vztah, se svým zázemím, na stará kolena bych si nic nekomplikovaná, ani svým dětem, ani jeho . Vidíme , co peníze dělají s lidmi někdy v rodině, natož pak mezi cizími. Vždyť vidíme v přírodě, jak si živočichové brání svá hnízda a území. A nejvyšší pán tvorstva není výjimkou.
Olga Škopánová
13.1.2019 07:43
Nechápu ty utrápené vdovy máme přece dědické právo které přesně stanoví kdo a jak bude dědit takže myslím že by stačilo vzít si právníka.
Dagmar Bartušková
13.1.2019 01:03
Nechápu nutnost hned běžet k oltáři, já jsem pro vztah volný a pak není co řešit.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA