Cesta na Praděd. Foto: Michaela Bučková
Kam na procházku na hory, když nechcete lyžovat
25. 12. 2018Ne všichni chtějí o vánočních prázdninách lyžovat, ani je celé prosedět u televize. Zde jsou tipy na zajímavé vycházky, při kterých lze spálit vánoční „cukry“.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Alena Tollarová
27.12.2018 21:37
Že bych dala ten Lovoš? Byla jsem tam letos jen jednou. A rozšlapání běžkařské stopy tam nehrozí. Spíš se najdou v blátě stopy od divočáků.
Zuzana Pivcová
27.12.2018 19:23
Vím, že ještě před nedávnem se hovořilo o tom, kterak hoteliéři zvažují, jak nalákat turisty do svých středisek v létě, když v zimě není sníh. Teď sníh je, ale bez lyží bych do hor asi nejela. Byla jsem jednou v životě v lednu v Mariánských Lázních, ale ve vysokém sněhu se tam nedalo moc chodit, zvlášť, když začal tát. A předloni, ještě s archivem, ve Špindlu, kde napadl přes noc sníh a částečně umrznul, jsem si musela v nouzi nejvyšší koupit ráno návleky na boty.
Karel Boháček
27.12.2018 11:10
Já chodím na zcela neznímá místa a že je jich dost. Tam ani v létě nepotkám nohu.
Dana Puchalská
26.12.2018 21:00
Ono šlapání v běžkařské stopě je bohužel dost běžný zlozvyk i na Šumavě. Přítelkyně má chalupu ve Zdíkově. A vím jak je z toho otrávená. Přitom cest pro pěší turustiku je tam víc než dost.
Jitka Hašková
26.12.2018 10:17
Právě to doporučení chodit pěšky na Jizerce mě poněkud "nadzvedlo". Vím, co jsem si tam jako běžkařka užila s chodci. Napsaný zákaz chodit ve stopě úplně ignorují. Je to i na jiných místech v Jizerkách.
Věra Halátová
26.12.2018 07:17
Ta cesta na Praděd je z té druhé strany, ne od silnice, kde šlape spousta neturistů. V létě už je to tam jak na rušné ulici ve městě. V zimě býval na horách zákaz vstupu na běžkařské tratě. Prošlápnuté stopy chodců nejsou pro běžky moc dobré.
Jana Šenbergerová
25.12.2018 19:14
S dcerou jsme dnes byly jen za humny, ale byla to krása. V tom, co z lesa zbylo, intenzivně sněžilo a sníh pod nohama pěkně křupal. Protože už nemrzlo, přišly jsme domů úplně promočené, ale pěkně vyvětrané. Z uvedených tras znám jen dvě. Tu beskydskou a jesenickou. V zimním čase jen tu jesenickou. I když u nás o Vánocích sněží, běžkařskou stopu jsme ještě neviděli. Začíná tát.
Jitka Hašková
25.12.2018 11:07
Nejhorší je, když chodci šlapou v běžkařské stopě. To je opravdu pro běžkaře horor.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA