Ilustrační foto: pixabay.com
Petržel: Chutná, zdobí i léčí
18. 12. 2018Používáme ji prakticky denně. Roste ve většině zahrádek, její výhodou je též snadné pěstování za okny našich bytů. Petržel tentokrát nebudeme používat pouze do pokrmů, ale i k léčení svého těla.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zuzana Pivcová
19.12.2018 09:34
Petržel mám ráda jedině nať do polévky, kořen jsem už jako dítě nechtěla. :-D
Elena Valeriánová
19.12.2018 05:37
Čerstvou petrželovou nať mám moc ráda a používám ji, kde se dá - do pomazánek, do polévek ... Pastiňák je hodně aromatický, ale voní úplně jinak než petržel.
Zdenka Jírová
19.12.2018 00:41
Petržel používám hojně, do polévek, nať na vařené brambory, do masových směsí. Miluji ji.
Jana Šenbergerová
18.12.2018 18:17
Už jen její barva je mi sympatická, následuje vůně a chuť. Bohužel mnohem častěji než kořen petržele bývá k mání pastinák. Bývá sladší a méně voňavý.
Danka Rotyková
18.12.2018 13:00
Petržel je pro mne taky jednička. Pokud se v obchodě objeví kvalitnější, koupím si ji kvůli nati více. V mrazničce si uchová alespoň chuť, v horké polévce se i rozvoní.
Jana Kollinová
18.12.2018 12:52
Petržel je neocenitelná, ale to mohou ocenit jen ti, kteří si voňavou petrželku vypěstují na zahradě. Markety prodávají scvrklý pastyňák jako petržel. No, to mě hodně štve.
Jitka Chodorová
18.12.2018 09:24
Petržel miluji ve všech podobách, ale čerstvá zelená je výborná nejen pro chuť pokrmu, ale i lahodí oku.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA