Předvánoční vzpomínání

Předvánoční vzpomínání

4. 12. 2018

Vzpomínání na doby nedávno minulé nabízí výstava „Retro zima za socíku“ v Tančícím domě. Vydala jsem se na ni s Jitkou H. a její kamarádkou. Oprostila jsem se od myšlenky na název, který je útok na můj lingvistický jemnocit, a ponořila se do vzpomínek. Na výstavě je představeno více než 1 300 předmětů denní potřeby ze 70. a 80. let. Všechny exponáty jsou originály zapůjčené ze soukromých sbírek nebo z Barrandovských ateliérů a České televize.

Tentokrát budu skoupá na písmeno. Jen vám ještě sdělím, že v přízemí je replika výlohy obchodního domu Kotva ze 70. let. A teď už vás nechám jen se dívat. Myslím, že fotky komentář nepotřebují. Omlouvám se za jejich horší kvalitu; fotit se smí pouze bez blesku a místnosti byly nedostatečně osvětleny.

Pokud budete chtít vidět výstavu na vlastní oči, máte na to dost času – až do 3. března příštího roku. A za vstupenku dostanete v posledním patře 30% slevu na jakýkoli nápoj. Můžete přitom posedět v prosklené kavárně s vyhlídkovou terasou.

Hodnocení:
(5.1 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Naděžda Špásová
Věrko, moc se mi líbí, jak jsou ty fotky barevné.
Věra Ježková
Děkuju. :-)
Miluše Hasenohrlová
Krásné podívání a připomenutí retro věcí.Takovou disco lampičku ještě mám,dovezla jsem si ji v roce 1984 z Bulharska.
Marcela Broumová
Kouzelné adventní chvilky, díky
Hana Rypáčková
Příští týden jsem v Praze a kouknu se...
Dana Puchalská
S u p e r článek děkuju. Ano ta kuchyňská linka byla hit. Kamarádka jí má dosud a nemůže si jí vynachválit.
Jana Šenbergerová
Věrko, tvoje fotoreportáže z výstav mám moc ráda. Jsou skvělé!
Eva Mužíková
Věrko, Ty jsi správná " šmejdilka", hezky nás informuješ.Deky na chalupě sestra má...
Věra Ježková
Děkuji. Retro to je, protože to není současné. Také některé věci mám. Prostě z dřívějška.
Hana Nováková
díky za přiblížení retro výstavy. Ráda se vracím prostřednictvím starých věcí do svého dětství. I to jsme byli my...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 9. týden

Sledovali jste také Mistrovství světa v biatlonu? Pokud ano, tak určitě budete znát odpovědi na kvízové otázky, které se tento týden budou týkat právě biatlonu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jakou největší výhodu má podle Vás zasílání důchodu na bankovní účet?

Ušetřené finance

21%

Bezpečnost

21%

Pohodlí

19%

Ušetřený čas

20%

Žádnou, důchod si vyzvedávám osobně a neplánuji to měnit

20%