Foto: Česká televize a archiv Magdaleny Dietlové
Nemocnice na kraji města slaví 40 let. Jak na seriál vzpomíná Magdalena Dietlová?
31. 10. 20185. listopadu uplyne 40 let od chvíle, kdy Česká televize uvedla první díl legendárního seriálu Nemocnice na kraji města. Příběhy lékaře Sovy, Blažeje, Štrosmajera či MUDr. Čeňkové se okamžitě zabydlely v českých domácnostech.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Libor Farský
3.11.2018 12:44
Taky bych řekl, že se město vyprázdnilo. Tento seriál považuji za Dietlův nejlepší.
Jana Slavíková
3.11.2018 11:46
V té době měla televize pouze dva programy, Nemocnice byla velmi populární, záznamová zařízení neexistovala, takže ulice opravdu byly prázdné.
Dana Puchalská
2.11.2018 16:17
Reaguji na paní Halátovou. Ano ulice byly l i d u p r á z d n é. Byl to seriál v té době dost oblíbený. A nutno dodat že hlavně díky autorovi.
Věra Halátová
2.11.2018 15:50
Ale no tak, že by se vylidnily ulice? Já, například, jsem se na to vůbec nedívala. Na tento seriál - náhodně na některé díly jsem se dívala až někdy v poslední době. Ani si nevzpomínám na jiné televizní seriály, takže nemohu říct, že tento byl "nejlepší". Myslím si, že to celé bylo postavené na Miloši Kopeckém, Ivě Janžurové a Ladislavu Chudíkovi.
Marcela Pivcová
2.11.2018 10:19
Nemocnice byla mým nejoblíbenějším seriálem a když pak byla každý týden vydávána DVD s jednotlivými díly, vždycky jsem se cestou do práce hned zastavila u stánku s novinami pro další díl. Z pokračování po létech jsem viděla několik dílů, ale ty už mne nezaujaly. Současné seriály už vůbec nesleduji.
Eva Balúchová
1.11.2018 08:15
Svaťko,měla jsem pro pana Dietla námět na seriál,bohužel už to nepůjde a já bych se stejně neosmělila. :-)
Svatava Páleníková
1.11.2018 06:57
Tento seriál už asi žádný jiný nepřekoná. Vynikající scénář, výborná režie, skvělí herci. Kéž by měl pan Dietl nějkého následovníka.
Alena Vávrová
31.10.2018 13:06
Na první část Nemocnice jsem se dívala opravdu se zaujetím. Pokračování po 20 letech jsem už vůbec nesledovala. V současnosti nesleduji žádné seriály a vůbec jsem vůči většině tv programů vlažná.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA