Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Hana Nováková
25.10.2018 21:36
Děkuji všem za řešení. Jedná se o Dajbychovu vilu v Kutné Hoře, České ulici. Tvůrci ji použili, krom jiných objektů, při filmování v seriálu První republika. Dle dostupných info se nikdy netočilo uvnitř, pouze exteriéry a to hlavně na zahradě v altánku/ foto poslední – je vidět průzorem za růžemi/, dále pak točili před vstupními dveřmi a před vilou.Majitelem vily byl stavitel, architekt Dajbych Čeněk 1849-1913, který vilu postavil nejen pro svoji reprezentaci, ale hlavně pro svoji rodinu, která v potomcích zde žije a vilu udržuje dodnes. Podílel se i na obnově Vlašského dvora, chrámu sv. Barbory, postavil Spořitelnu v KH/dnes knihovna/. Vila je na krásném místě s úžasným výhledem na KH.Potud info z dostupných zdrojů.
Za mě, protože to je hádanka, tak já nejdřív namáhám mozkové závity a pak uvítám možnosti dnešní vyspělé techniky, aby mi hodně nebo zcela pomohla. Tak zase někdy příště,když se zadaří...
Jitka Hašková
25.10.2018 20:07
Tak jsem to našla. Na seriály se nedívám, pomohly mi nápovědy ostatních.
Alena Vávrová
25.10.2018 17:01
Tak na základě toho, co již bylo prozrazeno, jsem to našla snadno. Na seriály nekoukám.
Jana Šenbergerová
25.10.2018 13:29
Poznala jsem hned, že bývá vidět v uvedeném seriálu, ale netušila, že se nenachází v Praze. Našla jsem to ale na první pokus. Inu, filmaři to nemají lehké, když točí filmy z jiné doby.
ivana kosťunová
25.10.2018 10:31
Seriál První republika mě zavedl do města skládajícího se ze dvou názvů , lde místní známý architekt vystavěl tuto vilu
Zuzana Pivcová
25.10.2018 09:30
Našla jsem si to jen díky nápovědě o seriálu, na který se ovšem nedívám. Město bohužel neznám vůbec.
Dana Puchalská
25.10.2018 09:08
Seriál poznám. Ale jde vlastně stojí ne. Na to bylo málo indicií. V seriálu je to Podolí.
ivana kosťunová
25.10.2018 08:51
Že by seriál První republika ?