Polský Wawel. FOTO: pixabay.com
Polsko je pro většinu Čechů velkou neznámou
30. 9. 2018„Ještě Polsko nezhynulo“ - těmito slovy začíná polská národní hymna, která svým textem vystihuje hrdost a odhodlanost našeho severního souseda.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Šenbergerová
2.10.2018 14:09
Musím přiznat, že navzdory tomu, že žiji celý život na česko-polské hranici, Polsko mě stále něčím překvapuje. Většinou příjemně.
Věra Ježková
30.9.2018 17:33
V Polsku jsem byla jednou v životě, asi před 30 lety, na drancovacím zájezdu do pohraničí. Bundu, kterou jsem si odtamtud přivezla, ještě mám. Jinak ho znám jen z válečných dokumentů a cestopisných reportáží.
Ladislav Vesecký
30.9.2018 14:18
Ano, Polsko je nášeho města soused a jezdíme tam na nákupy pro vše. Od skvělého a stále čerstvého masa. O ceně ani nemluvě. Můžu hrdě prohlásit, že oni mají skutečně tržní hospodářství, u nás je to bezhlavá tržní zlodějna na všechny produkty!! Kdo nevěří, má možnost si sám v Polsku ověřit.
Alena Vávrová
30.9.2018 14:15
Bohužel jsem v Polsku byla jen jednou na krátké družební návštěvě ve městě Bolków s naším pěveckým sborem.
Danka Rotyková
30.9.2018 13:03
Polsko je velká země, ze které jsem toho prozatím mnoho nepoznala. Před několika lety jsem navštívila Osvětim a Březinku a nelituji. Kromě toho, co jsem očekávala, jsem byla překvapená obrovskou návštěvností těchto smutných míst z řad mladých lidí a jejich úžasným chováním. To jsem nečekala.
Dana Puchalská
30.9.2018 09:45
Ano,Polsko nebývá tak turisticky frekventovaná destinace. A o těch milionech padlých, se nikde moc nemluví. Přitom je tam krásně. Moje přítelkyně a bývalá kolegyně se narodila v Pomoří. A když tam jednou za rok jede,tak mi pokaždé vypráví.A je fajn,že se tam my,Češi dokážeme docela snadno domluvit.Pradědeček (manželův) se narodil v Polsku.
Jitka Hašková
30.9.2018 09:17
Já jsem byla několikrát ve Štětíně, ale už je to dlouho Také krásné město.
Zuzana Pivcová
30.9.2018 09:00
O Polsku a hlavně 2. světové válce vím nejvíc z archivní dokumentace a také jsem s polskými kolegy studovala v kurzech němčinářů v NDR. Ale přiznávám se, že jsem tam nikdy nebyla.
Jitka Hašková
30.9.2018 08:31
Ráda bych připomněla důležitou věc, a to, že za druhé světové války zahynulo 20 milionů Poláků. To se moc nepřipomíná. Před válkou jich bylo 60 milionů.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA