Ilustrační foto: pinterest.com
Orchidejový kaktus: Nenáročná kytka, která ozdobí vaši domácnost
6. 9. 2018
Možná dodnes neznáte „kaktus“ s podlouhlými listy a nádhernými velkými květy, které zdobily okna našich babiček. V prodejnách květin je sice většinou nenajdete, ale jejich milovníci si je stále mezi sebou vyměňují, protože jejich množení je velmi jednoduché.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Eva Mužíková
6.9.2018 23:35
Také mám nádherný, nepřeháním, přes dvacet let starý kaktus. Je to takový dědeček, který se se mnou stěhuje, přesto každý rok nádherně kvete. I 45 ohromných kvěrů, které drží roukvetlé několik dnů...
Zdenka Jírová
6.9.2018 23:14
Pěstuji je už velmi dlouho. Měla jsem červené, růžové a teď již dlouho mám krásné ,velké bílé, které kvetou od večera přes noc až zase do večera. Silně voní. Znám je pod lidovým názvem " princezna".
Marcela Pivcová
6.9.2018 15:50
Když jsme ještě bydleli v jižních Čechách, pěstovala jsem nějakou dobu vedle jiných rostlin takéi kaktusy. Měla jsem i fylokaktusy stejné barvy jako na fotografii. Daly se pěstovat snadno, jen už si nepamatuji, jak dlouho jejich květy vydržely. Před přestěhováním jsem většinu kaktusů rozdala.
Dana Puchalská
6.9.2018 09:21
Mám ho doma v několika exemplářich. A kvetou červeně. Naposledy byly květy velké jako podšálek.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA