Ilustrační foto: ingimage.com
Mužská role se v posledních desetiletích mění. I muži často projevují své city
2. 9. 2020
Chlapi nepláčou. Nechovej se jako baba. Jdi si tvrdě za svým, musíš být chlap. Takové věty muži slýchávali od malička. Teď je kluci slyší čím dál méně. Je to správné nebo ne?
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Věra Halátová
5.9.2020 09:12
Na vínečko a kafíčko nechodím. Kamarádky nepěstuji. Ono totiž kamarádství mezi ženskými neexistuje. A povídat si s kýmkoliv o tom, co mne kde píchlo? Já jsem si užila starých a nemocných lidí dost. Jsem ráda, že jsem zdravá a nějaké neduhy spojené s věkem, tím se nechlubím. Za ty si může každý sám. Na pohřby nechodím. Stačily mi ty, které jsem musela absolvovat ve své rodině. Citlivost mužů i žen je stále stejná. Jen si někteří lidé, v poslední době, berou příklady asi z amerických filmů a dávají své emoce příliš najevo.
Zdenka Soukupová
2.9.2020 13:21
Nevadí mi, když je muž dojatý a ukápne mu slza. Ale nesmí to být ufňukánek nad sebou samým, jak už tu bylo řečeno. Tvrdost za každou cenu mi moc neimponuje.
Josef Borecký
13.9.2018 02:46
Vždy když slyším z rádia píseň Léto léto mý s Ivetou Bartošovou, mám zvlhlé oči, slzy to nejsou, ale vždy si představím ten její smutný konec a jaká je jí škoda. Dojímá mě to vždy i když viditelné to na mě asi není.
Oldřich Čepelka
12.9.2018 20:25
Asi bychom to neměli vidět černobíle – brečet, nebo nikdy nebrečet. V dětství by se měl kluk (ale i holka) naučit, že nemá hned brečet… A ve stáří zas víme, že i muži jsou citlivější, snáz se dojmou. Mě dojímá ani ne tak film, pečlivě vymyšlený na efekt, ale skutečná událost, kde je nevinná oběť. Ale dojetí je taky z toho, že někdo přes všechny překážky čelil osudu a udělal to, co bylo potřeba. Taky si myslím, že lidé, kteří se nikdy nedojmou, mají malou představivost (ale to je jen taková „hypotéza“).
Věra Ježková
12.9.2018 19:14
Vše už za mne vyjádřily dámy níže. Dodám jen, že nechodím na vínečko a kávičku, ale na víno a kafe.
Zuzana Pivcová
12.9.2018 14:57
Rozhodně by se mi nezamlouval muž , který by fňukal sám nad sebou, jak mu všichni ubližují, jakou má smůlu. Slzy v očích, vyvolané nějakou smutnou událostí, jsou zcela přirozené. Žádná emoce, ve chvíli, kdy je opodstatněná, by se neměla potlačovat. Ale také ne v ní zbytečně dlouho setrvávat.
Jana Šenbergerová
12.9.2018 14:41
City jsou k tomu, aby se projevovaly. Kdo to neumí, zadělává si na fyzický nebo psychický problém. Ufňukaný muž by mi vadil stejně jako ufňukaná žena. Pláčem se uleví muži stejně jako ženě. Když se rozpláče muž, většinou nejde o nějakou prkotinu.
Libuše Křapová
12.9.2018 14:20
Ono není o co stát ani u ufňukané ženské. Ale citlivý chápající muž je poklad
Danka Rotyková
12.9.2018 13:27
Já mám ráda citlivé chlapy, kteří se umí dobře chovat a nestydí se před ostatními ani za své slzy. Žádného muže, který by se choval zženštěle, neznám, ale citlivého muže jsem si vzala.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA