Foto: Zuzana Pivcová
Dnes už to jsou vážně poklady
3. 9. 2018Šaty, kabelky z krokodýlí kůže, gobelínové či korálkové, slunečníky, vějíře, klobouky a ozdobné jehlice do klobouků....Ne, to není informace o tom, co se bude nosit ještě letos nebo nejpozději příští rok.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Alena Vávrová
5.9.2018 19:52
Moje babička, vždycky když nás nechávala v chalupě a jela někam na řípu, tak říkala: "A ne abyste vytloukali!" Ale to my jsme určitě "vytloukali", to znamenalo šmejdili, kde se dalo. Jani, moje babička měla také parádní kousky v příborníku a několik mi jich ještě za svého života dala na památku. Různé textilní a galanterní věcičky tu zůstaly po panímámě, ale k tomu jsem neměla ten správný vztah. dvoje fajnové rukavičky ještě mám a něco háčkovaných a vyšív. věcí také.
Hana Práglová
5.9.2018 07:36
Takovou výstavu bych si dala líbit.Asi by to byl velice příjemný relax.
Jana Šenbergerová
4.9.2018 15:12
Kouzelné macešky "malované" jehlou mi připomněly moji maminku, která také krásně vyšívala. Moje babička truhlu s takovými poklady neměla, ale měla jsem ráda její kredenc, ve které jsem obdivovala malované hrníčky i háčkovaným lemem zdobenou poličku. To všechno vzal čas. Zuzko, díky, žes mě na chvíli vrátila do blaženého času dětství.
Věra Halátová
4.9.2018 07:06
Ten slaměný klobouk bych brala, v létě už se klobouky zase nosí a ty háčkované rukavičky, ty jedna pan háčkovala, několikery jsem měla, ale vyhodila jsem je nebo darovala. Je to pěkné na pohled, ty vyšívané polštáře jsou nádherné. Hezké na pohled, uklízet a udržovat bych to nechtěla.
Zdenka Jírová
4.9.2018 00:01
Jsou to samé krásné věci. Pamatuji se, že moje babička měla takovou vesnickou truhlu, která měla vnitřní víko polepené svatými obrázky a měla tam uložené prádlo , parádní šátky, modlitební knížky, Děda měl zase na stěně "svůj" hřebík, kam si věšel svou dlouhou fajfku s emailovým obrázkem. Strýc sbíral zase nástěnné hodiny a měl jich plnou stěnu. Poctivě je natahoval, ale já na ně nesměla ani sáhnout. Moc mě dnes mrzí, že se ty věci nějak rozplynuly časem a nic mi nezbylo.
Marie Seitlová
3.9.2018 19:29
Zuzko, tak to jsou poklady, nádherná ruční práce. Díky za krásné fotky.
Hana Rypáčková
3.9.2018 15:41
Vzpomínám na truhly u babičky na půdě, tam bylo věcí..Fajfky, tabatěrky po dědovi, kalhoty s padacím mostem,kabelky, boty a šaty..Ovšem pěkně naftalínové. Domorodá vnoučata věděla, kde je klíč..Když nás přistihla, dala se do pláče a pak nám povídala , čí co je. Jak dříve byly věci vzácné...
Marcela Pivcová
3.9.2018 15:25
To je výstava na prohlížení v klidu a s úsměvem. Avšak nedovedu si představit, jak se asi tehdejší ženy v takovémto oblečení cítily. Ovšem některé z jejich osobních předmětů by se mi líbily. Fotografování bylo vzhledem k umístění předmětů v zasklených vitrinách a vzhledem k horšímu osvětlení dost obtížné.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA