Tři krátké příběhy
ilustrační foto: pixabay.com

Tři krátké příběhy

26. 8. 2018

Tentokrát je znám jen z vyprávění, tak určitě nejsou přesné. Avšak to hlavni se stalo, jak popisuju, a to taky stačí, abychom si řekli: Už nikdy nezapomenout!

Příběhy naší republiky
Hodnocení:
(5 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Věra Ježková
Velmi působivé příběhy. Asi každý z nás nějaký podobný zná, nebo dokonce prožil. Díky.
Dana Puchalská
Moc hezký článek. Každá doba měla své hrdiny. A je smutné, že dnes si někteří lidé tohle neuvědomují. Nebo snad si to uvědomit ani nechtějí. Děkuju moc.
Jitka Caklová
Takovýchto krátkých příběhů plných bolesti mám prožitých na celou knížku, kterou jsem, jen tak mimochodem, chtěla napsat. Ale pro koho? Koho to dnes zajímá? Stejně sytý hladovému neuvěří a zkušenost je nepřenosná. Jak jsem napsala na závěr svého článku, Můj nejen 21.srpen 1968, "Kdo mne dnes může soudit za moje názory, přece jsme také měli možnost pohodlně žít v nevědomosti." Přesně jak píše Mirek H. v příspěvku níže......
Mirek Hahn
Každý asi není statečný... Ale ani dnes bychom neměli mávnout rukou nad bagatelizováním toho temného období. Nemohu se smířit s přístupem typu: "Mě se tenkrát nic zlého nedělo. A že se dělo jiným ? Kdoví, jestli si za to nemohli sami. Kdyby byli zticha, nic by se jim nestalo".
Blanka Macháčková
Nejsmutnější na tom je, že většina z nás patří k těm, co přihlížejí. Osobní statečnost je velká věc.
Zuzana Pivcová
Oldo, za zveřejnění těchto příběhů Ti moc děkuji. Jsou pro mě zcela věrohodné, protože jsem se i já s obdobnými osobnostmi i jejich osudy náhodně setkala. O některých příbězích jsem se dozvěděla ve vojenském archivu při pátrání lidí po předcích. Bylo by to také na samostatný článek, ale něco někteří lidé nechtějí číst.
Ivona Lachová
Moc hezké, děkuji, že jste to napsal.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%