Můj bývalý student němčiny zpívá 46 let s dechovkou Budvarkou
Foto: archiv pana Petra

Můj bývalý student němčiny zpívá 46 let s dechovkou Budvarkou

23. 8. 2018

Patříte k těm, kteří nesnášejí dechovku, nebo uznáte, že je melodická a dá se při ní přinejmenším dobře tancovat valčík a polka? Nebo máte dechovku dokonce rádi?

Můj příběh rozhovor
Hodnocení:
(5.1 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Kolářová
Díky za rozhovor.
Zuzana Pivcová
To bylo asi před 40 lety, pan Petr mi před hodinou němčiny řekl, že zítra mají natáčení s Rakušáky a že by nutně potřebovali k jedné písničce (jeho písničce?) německý text. Ale že to nemusí být smyslem vůbec podle originálu, zkrátka německé. Tak jsem mu o přestávce řekla, aby mi to zazpíval, abych aspoň věděla, o čem to je. Pak se mi nějak rozsvítilo a vznikl text, který smyslu té písně odpovídal a dokonce se i rýmoval. Ale autorská práva? :-D Kde by mě to napadlo!
Jitka Hašková
Moc zajímavé a bezvadné setkání.
Blanka Macháčková
Mám ráda každou muziku, která mi zlepší náladu. A někdy při dechovce bývá hodně veselo. Jaké to je překládat texty do němčiny? Asi to není úplně jednoduchá práce. Vám Zuzano k tomu jistě pomohlo vaše básnické nadání skloubené se znalostí jazyka.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

20%

Vitamíny

20%