Ilustrační foto: pixabay.com
Vědomí a stárnutí. Mají souvislost?
22. 8. 2018Je způsob našeho stárnutí daný nebo ho můžeme ovlivnit? Jak to, že někdo je veselý a v dobré kondici a jiný mrzutý a nemocný, i když jsou ve stejném věku? To je otázka, která někdy napadla snad každého. A čím je člověk starší, tím víc nad ní přemýšlí.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Oldřich Čepelka
23.8.2018 15:36
Chopra i autorka mají pravdu. Hlava do velké míry rozhoduje o tom, jak budeme stárnout, a to i fyzicky. (Už jsem o tom psal před týden, 15. 8. v článku o Leošovi...)
Věra Halátová
23.8.2018 15:21
Stárnutí že je "osudové"? Stárnutí je nevyhnutelné. Od toho okamžiku, kdy jsme byli počati, pak porozeni, stárneme. Není to ani výhoda ani nevýhoda, když je někdo starý, není nevyhnutelně blbý, respektive dementní. A můžete držet diety, oblékat se mladistvě, nechat si dlouhé bílé vlasy, nalíčit si nehty a rty na rudo, stejně ten věk tady je. Zajímavé je, že muži takové problémy nemají. Ten článek je psán, zřejmě, nebo opsán od někoho, zakomplexovaného. Ani k stáru, ani k stáru ani k stáru, nemám o životě páru, nemám páru.......
Marcela Pivcová
23.8.2018 14:21
Nějak se mi nechce o stárnutí přemýšlet. Snažím se dělat stále svou práci - třeba ne na plný úvazek - věnuji se svým koníčkům, zvířatům, zatím se mi daří se o sebe ve všem postarat... Návody, jak zít zdravě, co dělat a čemu se vyhýbat atd. se nějak nezabývám. Myslím, že zde paní Soňa uvažuje rozumně.
Soňa Prachfeldová
23.8.2018 08:41
Vědomí a stárnutí - určitě spolu souvisí. Znám lidi, kteří jenom studují, co jíst, co pít, jak zdravě žít, studovat různé knihy že už nemají čas na nic jiného. Znám lidi, kteří jsou moudří a žijí prostým životem, práce je pro ně velký smysl, ti žijí sami od sebe přirozeně a zdravě. Je to každém jedinci, co chce , či nechce od života. Hýbat se, nepřecpávat se, být v souladu sami se sebou a svojí rodinou, mít své sny, nemyslet jen na sebe, tací lidé jsou šťastni. Pokud přijdou životní rány, pak člověk stárne trápením a nemocemi rychle. Pokud to jde, žijme ke své spokojenosti !
Jitka Caklová
23.8.2018 07:21
Jít dál svojí cestou k naplnění svých snů, má možnost každý. Je to však těžké a ne každý to dokáže. O co jsou snadněji dosažitelné cíle, o to jsou zrádnější.
Jitka Caklová
22.8.2018 22:14
Vědomí a stárnutí mají souvislost! Mě se článek líbí, přestože ne úplně se vším souhlasím. DEEPAK CHOPRA jsem si oblíbila při čtení jeho knihy SEDM DUCHOVNÍCH ZÁKONŮ ÚSPĚCHU, (a neb)
PRAKTICKÝ NÁVOD K NAPLNĚNÍ SVÝCH SNŮ. Abych některé věci pochopila, musela jsem je přečíst třeba 3x. A čím víc jsem chápala D. CH., tím více mě přestávalo chápat moje okolí. Pro mne je však důležité chápat (vědět), proč mě okolí nechápe a dál jít svojí cestou k naplnění svých snů :-)
Dana Puchalská
22.8.2018 17:39
Moc a moc zbytečností. Prostě stárnu a co s tím vyvedu????????? Chtěla jsem to dočíst,ale nebavilo mě to.
Blanka Bílá
22.8.2018 16:54
A zas něco k přemýšlení nebo k odsunutí daleko, předaleko.Hodně toho vidím i okolo sebe, jeden pán si pořídil manželku ve věku svého syna , dcera je tak stará jako vnuk.Pán se drží, stále pracuje, jezdí k moři, ale tělo už jeví moc moc známky opotřebení, jenže když je někdo přesvědčený, že za peníze se dá koupit a zařídit všechno...
Další příklad, žena, která se veze vedle svého možná zatím úspěšně manipulujícího muže, v 60 l. se cítí stále mladá, na tom není nic špatného, ale její vrstevnice jsou podle ní, staré bláznivé báby. Jen ona je in, protože je stále krásná, nosí o číslo menší šaty, overaly, jde s dobou, na zahradě samé kamení, neustále stříhá stromy, keře, no co, pak koupím nové a hlavně, že mám taky bazén přes celou zahradu, v kterém se nekoupem, co je nám potom, že se nemají kam schovat ptáci, ježek...
Milejší je mi stará paní, pán, okolo 80l., kteří se s láskou starají o svého psa, či jiné zvíře nebo pomáhají ostatním, kteří na tom nejsou tak jako oni.
Věra Ježková
22.8.2018 16:49
Já nad tím nepřemýšlím. Napřemýšlela jsem se dost jako mladá, kdy jsem si nevěděla rady se sebou a životem. Teď si radši užívám pohody. A protože jsem celý život pracovala hlavou, dopřávám jí trochu odpočinku. Například i tak, že jsem zde nepřečetla všechna písmenka.
Zuzana Pivcová
22.8.2018 14:20
Pro mě stárnout není totéž co degenerovat. Takže to tak beru u jiných i u sebe.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA