
ilustrační foto: pixabay.com
Jak jsem (ne)pekla otevřené buchty
17. 8. 2018
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Lenka Hudečková
18.8.2018 05:12
Elen, i mistr pekař se někdy utne a .... nakonec se pečení povedlo, a to je hlavní. Raracha pošli někam k sousedům :-). Pobavila jsem se, díky
Jitka Caklová
17.8.2018 23:26
Tak jo :-) a pokud z chleba cítíš kvasnice, tak je taky něco špatně, protože kvasnice v chlebu nemají co dělat.
Elena Valeriánová
17.8.2018 23:11
Jitko, mně je jasné, že to bylo nedodržením technologického postupu. Do pekárny nemusíš vajíčka rozkvedlat, to si udělá sama, jen je nesmíš upéct. Stalo se. Buchty určitě udělám, švestky ještě mám, jen to těsto zvolím jiné. Tak mi drž palce. Kynuté buchty peču normálně a často, nikdy z nich kvasnice necítím, ale třeba u nás prodávají chleba Podhorák a ten já jíst nemohu právě proto, že z něj cítím kvasnice.
Jitka Caklová
17.8.2018 22:14
Elen, mě si tedy, coby autorku receptu pobavila a věř, že každé usnadnění si vybírá svou daň. To, že z pečiva cítíš kvasnice, není způsobeno jejich množstvím, ale nedodržením technologického postupu. Coby vyučená pekařka Ti mohu říci/napsat, že kvasinky při zrání vyvolávají etanolové kvašení při němž vzniká oxid uhličitý. První odchází při zrání kvásku obr. 5 a další, při, někdy i trojím přetužováním těsta po každém vykynutí, obr. 15. Pokud se toto nedodrží, tak všechen oxid uhličitý zůstane v těstě a nejvíce se projeví při pečení. Zkus někdy přiblížit obličej k vykynutému těstu, oběma rukama ho roztrhni, hluboce se nadechni a věř, že se Ti panenky protočí 5x dokola. Nevím jak si mohla najít žloutek, když u obrázku 7 píši "v 1dcl teplého mléka rozkvedlané vajíčko + 1 žloutek," a dál, nerozvařením cukru, díky jeho pozvolnému rozpouštění, těsto řídne. Věřím, že moje rady přijdou k duhu při každém dalším pokusu, nejen Tobě.
Zuzana Pivcová
17.8.2018 17:38
Eli, já bych takových dnů B musela mít zástup. To asi bude v něčem jiném, že se mi např. péct nedaří!! :-D :-D
Mirka Motyková
17.8.2018 15:15
Taky je u nás jeden takový na číhané. Říkáme mu "všeteček" a umí schovat, zlomit, vypustit, rozšroubovat, ucpat, no prostě přesně to co nechci v tu chvíli..... Recept chci taky vyzkoušet, vnuci přijedou o víkendu...
Jana Šenbergerová
17.8.2018 14:10
Nakonec se olizovaly slípky a budete i vy. Konec dobrý, všechno dobré. Také znám takové roztomilé dny a skřítků máme doma víc než dost. :-)
Naděžda Špásová
17.8.2018 14:07
Elen, fakt potěší, ale i pobaví. Hlavně, když si umíme poradit. Mně se ten recept zdál taky složitější, ale chci to taky vyzkoušet. Teď už vím, že z toho může být i bezva koláč. U nás ale na to nemám pekárnu, ale míchačku Petra. Vidíš, rarach nakonec ostrouhal. :-)
Marie Seitlová
17.8.2018 13:36
To už tak někdy je, rarach číhá a pak se činí. Ale ty jsi ho přelstila a nakonec buchta vypadá lákavě.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA