Co jíst v těchto vedrech? Přece jídla, která chladí
Ilustrační foto: pixabay.com

Co jíst v těchto vedrech? Přece jídla, která chladí

9. 8. 2018

Léta budou čím dál teplejší a tím se změní životní styl Čechů, tvrdí klimatologové. Znamená to mimo jiné, že se zřejmě změní způsob stravování. V pětatřiceti ve stínu si asi těžko někdo dá vepřo knedlo zelo. Existují však jídla, která jsou do veder vhodná. Vzbuzují pocit, že chladí. Tady jsou tipy na některá z nich.

jídlo
Hodnocení:
(5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marcela Pivcová
V období "veder" nemusím mít žádné speciální jídlo pro ochlazení, s tím nemám žádné problémy. Snad jen někdy jím o trochu méně. Dnes dělám palačinky se špenátem nebo s vaječnou náplní se žampiony a šunkou. Potom trochu dobrého vína a nakonec v kavárně ještě oslavíme Zuzku.
Dagmar Bartušková
Kaviár na fotu vypadá skvěle. Hned bych si ho dala. Bulgur a kuskus smíchaný s dobrým kořením a zeleninou je prima. Listovou zeleninu politou kyškou, skyrem, kefirem nebo zakysanou smetanou přímo miluji. A což teprve tzaziky. Gaspacho také osvěží. Melouny kupuji vždy rozkrájené, abych viděla barvu dužiny. Mam ráda ty lehce rozpraskané s pár většími a černymi jadérkami. Pozor na ty tzv. bezpečkaté, o kterých se v článku píše. Ty ětšinou mívají uvnitř velké množství drobných světlých jadérek. :-) A všechno konzumovat samozřejmě jen čerstvé!
Věra Ježková
Meloun, banán a studenou polévku tak 2x za sezonu, bulgur, kuskus a mořské řasy vůbec, zato jogurty a zakysaná mléka stále.
Zuzana Pivcová
Rozhodně lehčí stravu a nepříliš horkou. Jak uvádí Ivona pode mnou, souhlasím.
Ivona Lachová
Meloun a banán jak kdy, jinak jogurty, studené polévky jakékoliv, bulgur a kuskus kdykoliv. Když někomu z mladších řeknete, že jste obědvali nebo večeřeli míchané brambory s vychlazeným podmáslím nebo kyselé mléko, tak se na mne dívají jak na socku. Přitom to nezatíží organismus a je mi po tom dobře.
Jana Kollinová
Díky, kaviár mě vůbec nenapadl.
Jana Šenbergerová
Vidím, že jsme na příští horká léta dobře připraveni. Ještě se jich dožít ve zdraví a není co řešit. Zatím. Už teď si dáváme místo teplé polévky meloun. Je to bez práce a bohatě to stačí. Jogurty a zakysaná mléka, ale bez ovoce. Mořské řasy jsou nejlepší čerstvé, ale kde je brát v horách uprostřed Evropy? Bulgur, kuskus se zeleninou ujdou. Banán bych rozhodně nemíchala s jogurtem. Dá se z něho udělat výborná mražená dřeň. Také bych to viděla na ruský červený kaviár. Ten já ráda se šampaňským. Chlazeným. :-)
Dana Puchalská
Je to kaviár zabalený v nějaké řase nebo chaluze. Hádám že by to mohlo být něco z Asie, třeba suši. A to mne nechutnalo nikdy. Ani od profíka z Japonska. Zlatý český zavináč. Ten je ve vedru vynikající.
Zorka Horká
Proč myslíš, že je to ovoce? Řekla bych, že je to kaviár.
Jana Kollinová
Líbí se mi, že na prvním místě je můj oblíbený meloun. Jogurty mám také ráda, ale bez laktózy nejsou vždy k dostání. Co mě ale zcela fascinuje, je ovoce na ilustračním fotu. Může někdo napsat o jakou průzračnou delikatesu se jedná?

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

19%

Vitamíny

20%