Ilustrační foto: ingimage.com
Ve vlastním nebo v nájmu? Co je lepší pro seniory?
3. 8. 2018Mít takzvaně vyřešené bydlení. To je jedna z nejdůležitějších věcí, na kterou by měl člověk s přibývajícími léty myslet. Tedy, mít jasno, že bude v penzi schopen utáhnout své bydlení. Otázka však zní: Jaké bydlení je pro seniory to nejvhodnější? Jsou na tom lépe ti, kteří jsou v nájmu nebo ve vlastním?
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Olga Škopánová
6.8.2018 10:12
Paní Hašková naprostý souhlas bydlení v nájmu je jedna velká nejistota.
Jitka Hašková
5.8.2018 21:27
Bydle ve svém považuji za nejdůležitější, ať je to panelák nebo domek. Činže jsou v Praze dvakrát tak velké jako náklady na bydlení ve vlastním. Pokud je někdo v nájmu, je vydán na pospas majiteli, který si zvyšuje nájem jak chce, pak důchodce běhá na úřad se žádostí o sociální příspěvek na bydlení. Mám jednu takovou kamarádku, která se blíží osmdesátce a je to opravdu neradostné. Dát výpověď a hledat jiný byt není jednoduché.
Jana Gondášová
5.8.2018 20:56
Po manželově smrti jsem prodala dům.Žiju v garsonce a je mi tak dobře. Žádnou chaloupku bych nechtěla a to jsem zdravá, nechci se o nic starat, chci si důchod užít.
Jana Šenbergerová
4.8.2018 14:00
Asi jsme divní, ale velmi spokojení ve vlastním panelákovém bytě. Za menší bych ho ani sama neměnila, i kdybych se musela uskrovnit. Mohou za mnou jezdit naše děti i vnoučata. Maminka se před lety odstěhovala do garsonky, a to byl konec. Každá návštěva se odbývala ve stísněných poměrech a nebavila nikoho ze zúčastněných. Protože jsme bydleli daleko od sebe, bez přespávání to nešlo.
Jarmila Komberec Jakubcová
4.8.2018 11:22
Před 12 léty jsme si s manželem postavili dvougenerační domek a odstěhovali se z paneláku. Nemohu si bydlení v domku vynachválit. Mladí bydlí nahoře a já dole, pomáháme si, a žijeme v naprosté pohodě. Mohu si užít svá vnoučata. Syn se o dům stará a já s nynějším manželem bydlím střídavě v Praze, Štěchovicích a v Plzni. I manžel má svůj vlastní byt i vilku.Do paneláku bych už bydlet nechtěla.Stačí mně občasné přespání na Žižkově.
Jitka Caklová
4.8.2018 07:59
Suma sumárum - před devatenácti lety jsem byla čerstvě rozvedená a o čtyři měsíce později stála na prahu nového života s druhým mužem. "Díky" okolnostem během rozvodu mi z manželství zůstalo bydlení v domku, který jsme postavili svépomocí a z toho plynoucí půlmilionový dluh. O dva roky později se z partnera stal starobní důchodce, za dalšího půl roku se stal mým manželem a o tři roky později jsem se, čtyři roky před starobním důchodem, stala invalidní důchodkyní i já. Ze dvou průměrných důchodů jsme splatili dluh, během let, dalších třičtvrtě milionu investovali do domku na různé opravy a úpravy, aby vypadal tak jak vypadá a vytvořili si úspory do začátku, kdy jeden z nás zůstane single. Bez brigád, bez jakýchkoliv vedlejších příjmů a hlavně bez pocitu jakéhokoliv uskromňování-se, z vlastní zkušenosti víme, že to jde :-)
Eliška Houšková
4.8.2018 03:20
Na stáří jsme si rekonstruovali chatu, s plynovým kotlem, také i kamny, máme tu vše, tedy měli jsme, muž mi zemřel a já jsem za domeček ráda, mám vlastní studnu, čističku, na zahradě se ledaco vypěstuje, čtyři slepičky mi snášejí dostatek vajíček. A když to tak pozoruji, na nájem bych prostě neměla, zaplatím energie a internet a mobil a zbude mi tak akorát, nájem je moc drahý. Samozřejmě snažím se mít rezervu na opravy nejnutnější.
Květa Řičánková
3.8.2018 16:01
Když prodám velký byt proč si hned nekoupit malý do vlastnictví a ještě mi zůstanou peníze na "přilepšenou".
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA