Domácí zavařenina
Foto: autor

Domácí zavařenina

31. 7. 2018
Můj příběh
Autor: Mirek Hahn
Hodnocení:
(5 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Libor Farský
Tleskám nečekaně zábavnému zpracování tématu, které jsem původně ani nechtěl otevřít, neboť můj vztah k zavařeninám je podobný. Naštěstí jsem si všiml autora.
Ivona Lachová
Zábavně napsané. Má máma zavařovala rybíz s řapíky. Takže, když jste dostali kompot k obědu, z pusy jste vytahovali zelené zavařené klunky. Jakou jsem měla radost, když jednou zase takto zavařovala a zapomněla, že dala kompoty do trouby a šla ven. Po čase se ozvala pecka jak z děla, a kompoty byly nejen po celé kuchyni, ale i ve vedlejší místnosti a tak se muselo malovat. A ten binec všude vidím ještě dnes.
Zdenka Jírová
Zavařuji celý život, měli jsme zahradu a v ní plno ovoce i zeleniny. Dnes už nemám ani zahradu ani nutnost zavařovat. Ale přeci - pro svá vnoučata dělám jahodový džem, ten nemá chybu. Pro sebe hlavně nějakou zeleninu na kyselo, znáte cuketu ala okurky? Dělám je už řadu let a jsou oblíbené.
Libuše Křapová
Zavářím také, zatím se to (až na jednu nepodarku) dalo vždycky jíst :-) Syn si v dětství vždycky vzal celou zavařovačku a s ní a lžičkou sedl před dům na schody. Tam se živil, jako by doma nic jiného nebylo. Jednou se mi náhodou podařilo uvařit podobné lepidlo, jak popisuje Mirek. Obě děti z toho měly celý rok Vánoce, hrozně jim ta žvýkačka, jak to nazvaly, chutnala, a s nadšením s ní bojovaly. Příští rok chtěly, ať ji uvařím zas. Neuvařila. Neznám recept :-) Od té doby vařím jen marmelády :-) Taky nezbývají.
Věra Ježková
Paráda. Tak zábavný popis mazání chleba marmeládou jsem ještě nečetla.
Jana Kollinová
Pobavila jsem se. Maminka zavařovala a nakládala také vše co jí přišlo pod ruku a ve špajzu se našly přesně takové výrobky jaké popisujete.
Vladislava Dejmková
Vtipně podaná zkušenost. Právě jsem se posadila k počítači, protože jsem dovařila ostružinový džem. Ovoce mám ze své zahrádky, džemy většinou rozdám. Něco do rodiny, něco kamarádkám. Rozhodně mi z roku na rok nezbývají.
Dana Puchalská
Super, jako kdybych seděla u nás v kuchyni mého dětství. Pobavil jsi mně. Jednou jsme měli tolik švestkových povidel, že byly pak tvrdé jak beton. Ty by nedostal z té sklenice ani dynamit. Jo vzpomínky jsou někdy víc než úsměvný.
Blanka Macháčková
Hezky se ti to podařilo napsat. Živě si to představuji. Spousta takových zavařenin a kompotů šla kamarádovi na destilaci. Bylo to to nejlepší, co se s tím dalo dělat. Doufám, že po mně ten plný sklep zdědí taky někdo šikovný. :-)
Zuzana Pivcová
Musela jsem se hrozně smát, nějak jsem si ten postup při mazání chleba živě představila!!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%