Albánie - Země orlů
Foto: autorka

Albánie - Země orlů

19. 7. 2018
cestování
Hodnocení:
(4.8 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Elena Valeriánová
Do háje: ... plná aut...
Elena Valeriánová
...okna aut a ...
Elena Valeriánová
Paní Novotná, tak to jste asi měla růžové brýle na očích. Byla jsem v Albánii v roce 2014 a jela jsem po těch rozbitých cestách a viděla i tu bídu a chudobu. Nebo pro vás není chudobou žebrající dítě a žena s dětmi vybírající popelnice u hotelů? Mám na svém profilu článek Albánie, tak trochu jiná Evropa. Jsou tam i fotky, jsou autentické a jsem autorkou, žádné líbivé obrázky z internetu. Pokud všechno se Albáncům podařilo za čtyři roky od mé dovolené změnit a jsou tam super dálnice a blahobyt, tak to by byl zázrak. Ano, je tam krásně a hodně záleží na CK, kam vás vezme, ale zavírat oči nemám ve zvyku. I tak jsem ráda, že jsem tam byla. Těším se, třeba napíšete pro íčko článek a ukážete fotky. Ještě jsem si vzpomněla, přes Tiranu vede několika proudová komunikace okna aut a mezi nimi e proplétají žebrající děti. Byla jsem mrtvá strachem, že toho klučinu někdo před našima očima přejede. Myslíte, té si vymýšlím?
Dana Novotná
Tak nevím kudy vás vozil ten průvodce, ale já se vrátila z Albánie před týdnem, a projeli jsme ji od severu k jihu, a silnice jsou tam nové, krásné rovné. Dálnice jak v Německu. I když jsme projížděli přes hory tak nebyl problém. V horách bohužel nejsou dálnice. A že se opravují? Tak jak všude jinde. A za těch skoro 30 let po "revoluci" tam žádní chudáci nejsou. Je tam velký bum ve stavitelství, mají zdravotnictví na lepší úrovni než my, sociální podmínky a školství je na stejné úrovňi jak u nás. Takže A asfalt je mnohem kvalitnější, než u nás. I v tom velkém vedru se nerozpouští a nelepí. Tak nevím, co jste viděla, ale nelíbí se mi pomluvy, které nejsou pravdivé.
Jitka Caklová
Jiřino vím, ale takto zajímavý článek si fotografie zaslouží, tak jsem to bez dovolení překopírovala i sem. A jen tak mimochodem, není bez zajímavosti porovnat další článek "autorky" Albánský Berat - město tisíce očí, s tímto článkem: https://kubus.blog.sme.sk/c/458855/albansky-berat-mesto-tisicich-okien.html
Jitka Caklová
Pokud má kdokoliv zájem o krásné fotografie k tomuto článku, tak je najdete zde, VČETNĚ AUTORŮ: https://www.tulenipasy.cz/fotky/popup/album_popup/?id_photo=13873#image37425
Alena Tollarová
Foto autorka?
Zuzana Pivcová
A já se taky těším. :-D
Eva Mužíková
Díky Jarmilo, zase jsem díky Tobě " poznala " další zemičku. Šup sem s fotkami...
Jarmila Komberec Jakubcová
Doplnění : turistům má co nabídnout

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%