Za jak dlouho se naučíte anglicky v Anglii či USA? Bez dobrých základů nevyrážejte
Ilustrační foto: pixabay.com

Za jak dlouho se naučíte anglicky v Anglii či USA? Bez dobrých základů nevyrážejte

31. 5. 2018

Často zaznívá názor, že nejlépe se anglicky naučíte v Anglii, Spojených státech či Austrálii. Není však dobré vyrážet bez pevného jazykového základu. Na zvládnutí cizího jazyka si je navíc dobré vyhradit alespoň několik měsíců, nejlépe však celý rok.

jazyk
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Hrádková
Dobrý den, já jsem měla dobré základy angličtiny, když jsem začala pracovat v Anglii, přesto jsem někdy nerozuměla zvláště lidem, kteří neměli dobré vzdělání a také přes telefon. Moje práce byla hodně o komunikaci a to mi hodně pomáhalo ve zlepšení. Slovní zásobu mi výrazně obohatila četba knih a novin. Vždy když jsem dostala nového klienta , první otázka byla odkud jsem. Ale poslední tři roky mého pobytu zde, jsem si uvědomila, že mi již noví klienti tuto otázku nekladou. Pracovala jsem v Anglii 8 let.
Věra Ježková
Vítám velice rozumný postoj k učení se cizímu jazyku. Trpím při inzerátech typu „anglicky se naučila za týden, za dva dny budete plynně mluvit…“. Jen bych to nepřeháněla s tou příliš ranou výukou, „nejlépe od mateřské školy“. Jazykový systém (povědomí) dítěte se utvoří zhruba ve věku 10 let. Nejdřív by mělo zvládnout mateřštinu, na ní pak stavět jazyk cizí (pokud nevyrůstá v rodině bilingvní). I na výslovnost to stačí. (Mě ji naučili až na VŠ.)
Zuzana Pivcová
Můžu to akorát porovnat se svými zkušenostmi se studiem němčiny. To bylo ale ještě v době existence NDR, na Západ jsem nesměla. Byla jsem němčinářka z jazykové školy. nejvíc mi pomohl půlroční pobyt na kurzu pro zahraniční učitele němčiny. Ačkoliv jsme byli celá česká a slovenská delegace, tak studijní skupiny byly sestaveny mezinárodně, abychom upustili od hovoru v mateřštině. Je ale fakt, že ta němčina přes veškeré zlepšení jako originál nezněla. A totéž můžu potvrdit i o našich bývalých západních letcích, žijících léta v cizině, s kterými jsem se několikrát setkala v 90. letech. I ti pánové po sedmdesátce stále měli v angličtině českou intonaci, zatímco jejich potomci už ne.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%