Zuby a zubaři aneb Ještě se můžu usmívat
Ilustrační foto: pixabay.com

Zuby a zubaři aneb Ještě se můžu usmívat

24. 5. 2018

Péče o chrup je pro většinu z nás každodenní samozřejmostí jako tělesná hygiena. V obchodech máme možnost výběru z nepřeberného množství zubních kartáčků a past a dalších dentálních pomůcek.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
nina hor
Dobrý den. Na klinice dSmile mi nabídli uplnou narkozu pri trhani 3 osmicek..s prvni jsem mela velke problemy...mate nekdo zkusenost s uplnou narkozou?
Jana Šenbergerová
O zubech raději pomlčím.
Marcela Pivcová
Zubaře jsem se přestala bát, když mi v mých pětadvaceti létech na zubní chirurgii vysekávali dvě osmičky, které se zkazily dříve, než mi docela dorostly. Od té doby bojuji o každý vlastní zub - třeba i spravovaný. Zatím ještě boj vyhrávám! ( Jdu to rychle zaklepat na dřevo).
Hana Rypáčková
Trochu jsem po poslední zkušenosti s léčením zubu přehodnotila vztah k zubům.
Zdenka Jírová
Mám podobné zkušenosti s kazivostí zubů přestože jsem o ně vždy pečovala podle předpisu. Také se mi ve stáří nějak "ustálily", ale musela jsem si dát postupně nějaké bílé korunky. Vždy s odstupem jsem zjišťovala, že je to stále dražší a dražší záležitost. Poslední práce mě stála 40000 Kč, celé moje PP, na které jsem šetřila 5 let.
Eva Mužíková
Zuzko, zvolila jsi dobré téma, takové " ze života ". Já chodím na kontrolu vždy po půl roce, zatím mám všechny zuby své... Můj syn nosil poctivě od svých 6ti !!! let / ještě na prvních zubech / rovnátka. Měl předkus... Vydržel až do svých čtrnácti let, vše se krásně srovnalo. Když vidím některé mladé lidi s různě křivými zuby nechápu proč v dnešní době, kdy jsou i rovnátka hezká, tento zákrok nepodstoupili.
Naděžda Špásová
Musím říct, že se zubaře hrozně bojím. Čím jsem starší, tím je to horší a nic s tím už nenadělám. Zuzko, užila jsi si dosyta. To ti fakt nezávidím. Tak ať nám ty naše zoubky vydrží co nejdéle. Až se mi ustálí oči, čeká mě trhání zubu. Mám stažený zadek už teď. :-)
Jarmila Fialová
Já jsem si na své narozeniny v 6ti letech na saních vyrazila přední zuby a od té doby jsem se strašně bála zubaře.Dopadlo to tak,že jsem si musela nechat před 13ti lety zbytky zubů vytrhat v celkové anestézii - při předoperačním vyšetření mi zjistili stín u páteře,tak rychle na CT a MZ a během dvou měsíců jsem ležela na Homolce,kde mi vyoperovali nádory u páteře.....kdybych chodila poctivě k zubaři,na nádory by se nepřišlo a já bych ochrnula.Ted mám zuby státní a jsem na 100% spokojená
Věra Ježková
Zuzko, zuby jsou mé oblíbené téma. Již v mých 30 letech mi chtěl pan dentista téměř všechny vytrhat kvůli jejich kazivosti. Naštěstí mi maminka našla přes svého kolegu zubaře jiného. V mém věku, chodím k němu dodnes. Je skvělý, návštěvu u něj považuji za příjemnou společenskou událost. A že už se na mně vyřádil! Jednou jsem řekla, že jsem si k nim přišla z práce odpočinout, jindy zase, že mám u nich přechodné bydliště. Díky němu jsem také získala kamarádku, jak jsem psala v jednom článku. Teď k němu chodím jen na kontroly, ale ještě pár nevytržených zubů mám. Když hlásím, že dobré a nic nového, reaguje: No, taky po tom, co jsme spolu zažili!
Jarmila Komberec Jakubcová
Velmi zajímavý článek. Zrovna zítra jedu na zubní hygienu. Jezdím pravidelně 1x za 3 měsíce a mám dodnes všechny zuby a asi tři plomby.Zuby se mi naštěstí nekazí. prý vůbec nezáleží na tom jakou zubní pastu používáme, nejdůležitější prý je dokonalé čištění. Jen taková perlička - mám pořád všechny osmičky. I můj tatínek až do své smrti měl kvalitní zuby.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%