Ilustrační foto: pinterest.com
Sluneční brýle. Jaké sluší dámám ve vyšším věku?
28. 4. 2018Někdo bez nich neudělá krok, někdo jim nepřijde na chuť celý život. Pro někoho nezbytnost, pro někoho zbytečnost. Sluneční brýle však mohou dodat šmrnc i naprosto jednoduchému oblečení.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Kateřina Baziková
30.4.2018 11:17
Až do operace šedého zákalu v 54 letech jsem nosila dioptrické brýle. Od 1. třídy. Od gymnázia to bylo skporo deset dioptrií, brýle těžké, v zimě se zamlžující a v létě klouzající po potu, dělaly se mi boláky. Takže brýle teď nosím minimálně, i sluneční. Místo toho si stíním zrak kloboukem. Brýle proti slunci nosím jen tam, kam klobouk nelze, třeba na koupání v moři.
Jana Slavíková
29.4.2018 14:20
Mám i sluneční brýle dioptrické, nosím je jakmile sluníčko vykoukne. Navíc říkám, že s brýlemi přes půl ksichtu jsem hezčí :-)
Marie Doušová
29.4.2018 08:32
Na své dioptrické brýle někdy v létě nosím nástavec proti slunci , ale často ho nepoužívám. Jako módní doplněk jsem brýle nikdy nenosila.
Vladislava Dejmková
29.4.2018 07:33
Nedá mi to a také musím reagovat. Vím, že je dobré sluneční brýle nosit ze zdravotních důvodů, ale nutím se do toho. Většinou skončí v pozici nad čelem. Venku totiž často fotím a na nastavení fotoaparátu se slunečními brýlemi vidím špatně. Ani výsledek focení na obrazovce nejde se slunečními brýlemi dobře zhodnotit. Takže nosím, sundávám a k tomu i pravidelně sluneční brýle ztrácím nebo likviduji jiným způsobem.
Věra Ježková
29.4.2018 07:29
Brýle proti slunci jsou nutnost, oči je třeba chránit. Nelíbí se mi zrcadlovky, které pohled do očí znemožňují. Já mám brýle samozabarvovací. Včera bylo o slunečních brýlích hezké Retro (mj. s Naďou U.).
Libor Farský
29.4.2018 07:16
Nikde mě nenapadlo o tom přemýšlet, ale teď si uvědomuji, že to je opět ženské specifikum. Slušivé, ale ocením, když žena při delším rozhovoru se mnou brýle odloží a mohu ji pohlédnout do očí.
Dana Puchalská
29.4.2018 05:39
Bez brýlí proti slunci od jara do podzimu vůbec nevyjde z domu. Mám asi čtvery a vesele je střídám. Zvláště od té doby co jsem byla na operaci se šedým zákalem. A konečně se v obchodech najdou i takové, co sluší i ženám ve zralém věku.
Věra Halátová
28.4.2018 22:27
Tím, co je nebo není "módní" jsem se nikdy netrápila. Dokud jsem nemusela, brýle jsem nenosila. Díky tzv. oční vetchosti, za kterou vděčím věku, začala jsem brýle používat na čtení, pletení, ruční práce vůbec, později i na vaření, že abych si neuřezala ruce, ještě později i na televizi, no a teď mám multifokální. Sice je nenosím na nose stále, ale jsou v pohotovosti v kapse a nasazuji je čím dál častěji. Samozřejmě, že když už za ně musím dát téměř celý důchod, tak mi musí vyhovovat a musím v nich trochu lidsky vypadat. No a sluneční brýle, ty nosím na slunce odjakživa. Abych neměla zánět spojivek. A jak známo, sluneční svit je stále aktivnější. Určitě jsem si nikdy nekoupila brýle jen tak, z marnivosti, že abych byla "šmrncovní". To mohu být i bez brýlí. Brýle jsou jen další věc, kterou je možné kdykoliv ztratit. My, starší lidé, máme nad vstupními dveřmi ta písmena K+M+B = Klíče, Mobil, Brýle.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA