Ilustrační foto: ingimage.com
Vzpomínky na krásu. Opatrně s nimi
26. 4. 2018Existuje přísloví, že stárnoucí žena má jen jedinou útěchu a tou je stárnutí ostatních žen. Zřejmě má vystihovat fakt, že není jednoduché vyrovnat se s tím, že z krásné ženy, za kterou se muži otáčeli na ulici, je najednou paní, které cizí lidé říkají babičko. Je to cynické přísloví, ale něco na něm je.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Věra Ježková
27.4.2018 16:55
Stárnutí jiných žen mě šťastnější nečiní, se svým vlastním zatím nemám problém. Když si někdy prohlížím starší fotky, konstatuji, že jsem bývala docela hezká holka. Leč moc jsem si to neuvědomovala (i když jsem věděla, že jsou tací, jimž se líbím). A tak mě otáčení mužů za mnou na ulici nechybí.
Zuzana Pivcová
27.4.2018 13:11
To, aby mě uklidňovalo stárnutí druhých žen, opravdu není moje parketa a považovala bych to za ubohé. Samozřejmě vím, jak jsem vypadala kdysi a jak vypadám dnes, ale psychické trauma z toho nemám. Opravdu neprožívám ani anonymní posměšky, ani zájem. Bavím se ráda s tím, s kým si máme co říct, a tady asi není rozhodující vnější atraktivita. Tu paní v závěru článku, která byla zvyklá být středem různorodého zájmu a pozornosti a teď trpí, docela bez ironie lituji. Pane Todíku, díky, jste moudrý.
Marie Doušová
27.4.2018 11:15
Todíku 54 , moc pěkně napsaný článek. Se vším souhlasím.Já jsem ráda , že někdo ocení nás starší ženy.
Todík 54
27.4.2018 09:44
Já bych do diskuze zařadil ještě jeden prvek, proč muži ženám ve zralém věku nevěnují tolik pozornosti. Ne, že by se neohlíželi po mladších ženách, ale faktem je, že mnohem mladší ženy se ohlížejí po nich. Samozřejmě se tento moment týká starších mužů, kteří se udržují, jsou v kondici, aktivní, společenští, především dodržují hygienu a mimo to mají vyřešené veškeré své závazky. Na to se v článku jaksi zapomnělo. Bohužel většina starších mužů sedá na tuto vějičku, ačkoli sebou přináší spoustu nesnází jako nevyřešený osobní život mladých žen, mnohdy vysoké finanční nároky a hledání pohodlného života, méně zkušenostív praktickém životě a často neschopnost se o sebe natož o druhého postarat a promtně řešit situace, které život přináší. Za to zralá žena je přitom skvělým přístavem pro stárnoucího muže. Většinou má své závazky vyřešeny a záleží jen na ní, nakolik bude otročit svým potomkům. Zralá žena dokáže s přehledem řešit problematiku každodenního života, je ostřílená v jednání na všech úrovních, dokáže skvěle rezonovat v oblastech, které stárnutí přináší a tím nemám na mysli pouze zdravotní a kondiční stránku či sníženou výkonnost. Je daleko tolerantnější a dokáže lépe vstřebávat výkyvy nálad. A to nepíši ani o tom, že ve většině případů se umí daleko lépe a s nadšením starat o domácí krb. Tím mám na mysli čistotu a pořádek v domácnosti, zachovávání určitého řádu v chodu domácnosti, v mnoha případech lépe vaří, smaží a peče (má také na to více času) a stárnoucí muž právě tato aspekty dokáže více ocenit než mladší, chvátající z práce na tenis, na ryby či za kamarády do hospody. Zralá žena již nemá touhu účastnit se divokých večírků, ale ráda posedí u ohníčku či si zajde na koncert. Také si ráda zajde jen tak na procházku bez toho, aniž by musela vymetat obchody s módou. Má také daleko hlubší životní zkušenosti a širší rozhled v mnoha oblastech života. Skvěle se s ní povídá na spoustu témat a již dávno nevede jen monology o líčení, kvalitě vlasů a účesech či o tom, co se právě nosí a kde byli sousedé na dovolené. Prostě tím chci říci, že starší pánové v mnoha případech nedokáží ocenit to, co vztah se zralou ženou přináší. skvělého.
Dagmar Pravečková
27.4.2018 09:41
Tak jo, s pravdou ven. V mnohém, ...tak jo skoro na stopro, se tento článek týká i mne. Vždy jsem si cenila poznámek, že vypadám jako ty o deset let mladší...Ale v jednašedesáti je to dobré už jen k mému vnitřnímu pocitu. Také jsem nafotila velmi decentní fotky, kde se přednosti daly tušit, také mám pár zkušeností, koho si muži raději vybírají.....Ale to vše nevede k tomu, abych byla na celý svět naštvaná a někde v koutku vzpomínala na mladou krásu. Ničeho nelituji, žiji aktivně a těším se z maličkostí. Moje životní krédo je "Život je změna" a změny na obličeji i postavě patří k životu.
Xxx Xxxx
27.4.2018 07:58
zdravím - je to tak, žena okolo šedesátky - pokud hledá ještě partnera, má to velmi těžké. Je-li sama ještě "v kondici" pak samozřejmě hledá partnera též okolo šedesátky a v kondici, jak tělesné, tak duševní. Ovšem takový muž "k světu" si samozřejmě vybere ženu daleko mladší, proč by volil šedesátnici, když ho "lákají a vábí" minimálně čtyřicátnice. Proto říkám kamarádkám, že to máme velmi těžké a pokud bychom chtěli ulovit chlapa k světu, tak si myslím, že je jediná šance : jít na dušičky na hřbitov a tak se porozhlédnout po nějakém "šik" čerstvém vdovci, který je rozbolavěný a ještě si nevšiml těch čtyřicátnic. Bohužel tak to je...
František Pašingr
27.4.2018 00:00
Když přesvědčuji holky a dámy, aby fotily akty, tak jim říkám: "Je to jen pro Tebe a jednou to s hrdostí ukážeš vnučkám." I když na druhou stranu mám modelku, která akt poprvé fotila v 70 letech. Dáma prostě umí zestárnout.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA