Ilustrační foto: ingimage.com
Statusové symboly. Znáte je?
6. 4. 2018Mobil, auto, dovolená, kuchyňská linka… To vše jsou symboly, které vyjadřují, jak na tom jejich majitel je. Lidé se navzájem posuzují podle toho, co vlastní, odedávna. V této době však porovnávání podle věcí nabralo neuvěřitelné obrátky. Štastný ten, kdo se tomu dovede ubránit.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jaroslav Rodzenák
6.4.2018 07:59
Hezký článek, výborně padnoucí do dnešní konzumní společnosti. Používám například stále tlačítkový telefon a vůbec se necítím být nějakým outsiderem. A pokud pohled na můj mobil někoho odpuzuje je mi jej neskutečně líto. Když jsem před časem si jej měnil za nový , sám prodávající mi říkal : Pane, pokud jen telefonujete a píšete sms neblázněte s dotykovým. Ve zbytku a v důsledku jsou ostatní aplikace kravinami. Pravda, bez internetu asi být nelze jako zdroje nejrůznějších informací, k tomu mi slouží notebook. Obdobně pohlížím na ty různé výměny aut, kuchyní a kdoví čeho. Lidé se zbláznili, svět se zbláznil. Vést obyčejný, šťastný ale naplněný život - to je oč tu běží. Mladí vůbec a přiznejme si - my starší - kolikrát také ne. Těšme se z každodenních drobností, odžijme si každý den jako by byl poslední. Hodně sluníčka všem přátelé !
jana zelená
6.4.2018 07:51
Statusové symboly jsou staré jako lidstvo samo. V dřevních dobách si lidé porovnávali třeba koně nebo pazourky.Jak tomu cvhcete zabránit. Lidé se prostě navzájem porovnávají. Já pamatuji, že jsem jako děcko chtěla šedivé galošky s kožíškem. měl je každý, nebno huberťáček a tak bych mohla pokračovat. Jsme prostě takoví a jiní nebudeme.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA