Stát přispěje seniorům nad 65 let na jízdné - dobře nebo špatně?
Ilustrační foto: pixabay.com

Stát přispěje seniorům nad 65 let na jízdné - dobře nebo špatně?

30. 3. 2018
Můj příběh
Hodnocení:
(4.8 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jan Fencak
Na Slovensku to funguje bez problemov, ekonomika neskolabovala , urcite to aj v Cesku bude fungovat, akurat si myslim, ze obmedzenie na 75% a a na niektore spoje prinesie zbytocne komplikacie - vyuzivajte to, dost sme sa naplatili dani - ja ak nemam co robit, sadam na vlak a vyrazam z Presova, po celom Slovensku, ale trebars aj na kavu do blizkych Kosic...
Libuše Křapová
Ladislave, nevím, co jste psal, nezapomněl jste jen odeslat?
Ladislav Vesecký
Kam zmizel můj příspěvek? Vybočuji z řady?
Hana Polednová
Libuško, souhlasím se vším, co jsi v článku uvedla. Jsem ráda za každou maličkost, která nám seniorům finančně trochu přilepší. I když vlaky nevyužívám, jiným to pomůže. Zrovna tak, jako studentům, kteří denodenně dojíždějí.
Libuše Křapová
Díky za diskuzní příspěvky. Vyznívá z nich, že většinou se mnou souhlasíte :-) Tak v červnu ahoj na cestách :-)
Blanka Macháčková
Jsem člověk, který slyší na slevy. Jsem člověk, který si zatím může dovolit cestovat po světě. Slevy akutně nepotřebuji, ale dívám se na ně z pozice trhu, populismu a politických bodů. Vždyť ty vlaky, tramvaje a autobusy stejně jezdí. Nebude jich tedy více seniorů využívat? Nevím, jak je to z hlediska rozpočtu. Bude ty lístky stát dotovat? Nebo dopravci vyčíslí ztráty a nálezy? Když o tom přemýšlím, cítím to víc jako podporu dopravců než seniorů. V každém případě je příjemné jezdit v Praze tramvají pouze za 12 Kč.
Věra Ježková
Se slevou souhlasím. I když vlakem jezdím minimálně a budu si na ni muset ještě přes rok počkat. Ale jsem ráda, že pomůže ostatním.
Naděžda Špásová
Libuško, je to jasné a srozumitelné. Já sice vlakem nejezdím, ale slevu 100% schvaluji.
Marie Ženatová
Libuško já s Tvým článkem moc souhlasím a vím, že i v mém okolí bude tato sleva hodně využívána. Některé autobusy jezdí nyní téměř poloprázdné a na silnicích jsou často vidět auta jen s řidičem. A tak si myslím, že po této slevě bude více lidí cestovat hromadnou dopravou a tím bude méně osobních aut u nás jezdit na silnicích, které jsou často ve velmi, velmi špatném stavu...
Helenka Vambleki
Moc hezky jsi to napsala. Kdo neobrací každou korunu dvakrát, než ji utratí, ten tenhle bonus k důchodu nepochopí. Před sedmi lety se mi v Praze narodil vnuk a věř, že jsem ho viděla za rok třikrát. Utratit 800 za cestování jsem si opravdu nemohla častěji dovolit, protože to je například naše částka na celý měsíc za elektřinu. Jsme menší město a za specializovanými doktory jezdíme buď do Ostravy nebo Karviné a to se důchod rozkutálí, ani nestačíš sledovat.....a pak jen toužebně čekáš na další "den branosti". Já slevu uvítám, pokud se teda příští rok té pětašedesátky dožijeme/já i tolik zatracovaná sleva/. Teď si musím každý rok zaplatit 350 za INkartu a jezdím za polovinu. Takže pro mne sleva opravdu bude znamenat velkou pomoc.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%