Agerexie. Jejich obětí přibývá
Ilustrační foto: ingimage.com

Agerexie. Jejich obětí přibývá

23. 2. 2018

Je to podivné slovo a ještě podivnější je to, co se za ním skrývá. Jde o chorobný strach ze stárnutí. Posedlost úsilím udržet si mladistvý vzhled. Právě v této době se tento výraz používá čím dál častěji.

stárnutí
Hodnocení:
(5 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Olga Škopánová
Tady je na místě otázka proč se lidé bojí stárnutí mají strach z chorob nebo že je společnost odvrhne jako nepotřebné?
Zuzana Pivcová
Cvičení a pohyb, správné stravování, péče o sebe včetně přiměřené kosmetiky, to beru. Ale nějaké chirurgické a další úpravy zevnějšku, tak to nemusím. Sebe stejně nepodvedu a být svou vlastní atrapou nechci. Zevnějšek je také odrazem zdravotního stavu organismu. A to už člověk ve svůj prospěch trochu ovlivnit může.
Oldřich Čepelka
Mládí je dar přírody, ale stáří je umělecké dílo. (Garson Kanin)
Dana Puchalská
Moje kamarádka má jedno krásné úsloví----- VĚK JE POUZE ČÍSLO. A ani sebelepší kosmetika neudělá ze starší ženy děvče v ,,rozpuku,,. Bohužel některé na to slyší a je to občas víc než smutné. Byla jsem v loňském roce na oční klinice. Jelikož mně stále víc a víc zlobila horní oční víčka a špatně jsem viděla, nechala jsem si opravit. A to co jsem nechtěně slyšela bylo přinejmenším na hlavu. Paní primářka je prostě světice, když má víc než jednu takovou pacientku denně.
Libor Farský
O některých ženách se pejorativně říká, že jsou to slepice. Že by se dívaly do louží jako do zrcadla?
Hana Rypáčková
Připadá mi to velmi přirozené, že lidé stárnou stejně jako zvířata a stromy. Vznik a zánik je ta nejpřirozenější věc na světě. Vnější vzhled není tak důležitý jako jako schopnost sebeobsluhy do vyššího stáří.
Margita Melegova
V 71 letech mi moje stari nevadi, ale v roce 2004 kdyz jsme neco vyrizovali s mojich druhym ja tak pani na druhe strane se podivala do obcanek a pta se jestli jsme manzele, odpovedela jsem otazkou proc a dostala jsem odpoved, ze vypadam o pet let starsi nez moje druhe ja. Kdo se moc pta tak se moc dozvi, pritom jsem o ctyri roky mladsi nez moje lepe vypadajici pulka. Hrozne mne to ranilo, ale cas je milosrdny zahojil ranu.
Květa Krčilová
Teda paní v 65 letech vypadat jako matka tak to teda smekám...???
Květa Krčilová
Teda paní v 65 letech vypadat jako matka tak to teda smekám...???
Lidmila Nejedlá
Nevedu boj s větrnými mlýny ani se stářím. Ať se mu říká jakkoliv, zůstávám smířená a v pohodě.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

19%

Vitamíny

20%