FOTO: ingimage.com a Pinterest.com
Chemlon, dederon, krimplen. Pamatujete?
12. 2. 2018Jak jsi to mohla nosit, babi? Je to hrozné. To nyní slýchávají seniorky od svých vnuček. Zatímco dnes je v módě vše přírodní, ony žily v době, kdy byl svět okouzlen umělými vlákny.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Lenka Capíková
20.3.2019 20:05
Nosila jsem pouze diolen a ten nebyl tak nepříjemnej. Vlastně jsem si z šatů nedávno ušila kolovou sukni. A na památku mám schovanou manželovu dederenovou košili :-)
Danuše D'Engeli
22.12.2018 10:48
Koupila jsem si naposledy krimplenový kostýmek. Uznávám všechny druhy matriálu. Hlavně je důležité se cítit v oblečení dobře. Děkuji
Marie Faldynová
19.10.2018 22:16
Díky umělinovým svetříkům jsem se naučila plést. Koupila jsem si vlněnou přízi a pletla to, co bylo v módě, v umělinách jsem prostě nevydržela. A v obchodech nic jiného neměli. Ale zase jsme byli tvořivější. Byli jsme zvyklí, že co nevyrobíme, nemáme. Marmeládou počínaje a módními kalhotami konče.
Dana Tomanová
15.2.2018 07:11
Také si tu módu dobře pamatuji, šila jsem z těch látek, dokonce jsem měla i krimplenové "krajkové" svatební šaty. Tenkrát mi to nevadilo, dnes bych se v tom udusila.
Marie Seitlová
13.2.2018 11:13
Také tu dobu pamatuji, s odstupem času to kritizujeme, ale nebylo u nás nic lepšího. Tehdy mi to nevadilo a nosila jsem to ráda.
Marie Doušová
13.2.2018 09:03
Všichni pamatujeme tu dobu , kdy nebylo možno si koupit něco originálního na sebe. já měla sousedku švadlenu , která dokázala vykouzlit nádherné modely podle cizích časopisů.Moje maminka nosila šaty z pravého hedvábí a strašně jí to slušelo. Pravý italský šusťák z té doby mám ve skříni ,je výborný do deště.
František Pašingr
12.2.2018 23:09
Nedávno mi jedna 16letá slečna na otázku, co budeme fotit příště, odpověděla retro. Představil jsem si 30. léta, ale ona se vytasila s lety šedesátými. Ujistil jsem jí, že 60. léta není žádné retro, ale moje mládí. Nicméně focení dopadlo dobře.
Hana Čadová
12.2.2018 21:28
Měla jsem oranžové krimplenové těhotenské kalhoty! Hrůza! Manžel nosil bílé dederonky! Vínový šusťák jsem dostala k Vánocům!
Dagmar Bartušková
12.2.2018 19:30
Krimplen z dovozu jsem si dlouho užívala. Měla jsem z něj ušity mini šaty, jedny hezčí než druhé. Byly v krásných barvách i vzorech. Z chemlonu jsem udělala synkovi koberečky s Křemílkem a Vochomůrkou, silonové pláště se nosily do kanclu. Začínala jsem žluťáskem. "Najlonky" z "tůzu" neměly chybu. Díky za připomenutí.
Alena Várošová
12.2.2018 19:08
Každý v našich letech si to pamatuje.Nic jiného nebylo a přesto jsme byly štastné,že jsem mohla mít silonové žuté šaty,krimplenové kalhoty a manžel bílou dederonku.Taky různé podložky a polštářky ,které se nalepovaly nad ohněm a byly z chemlonu na špulích.Ten chemlon nám vozili až ze Slovenska.No jo,teď je jiná doba a i jiné materiály,tak můžeme jenom vzpomínat.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA