Hrátky s češtinou - oči
Foto: autorka

Hrátky s češtinou - oči

6. 2. 2018
Hrátky s češtinou
Hodnocení:
(5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Já jen zírám a vyhýbám se lidem s pichlavýma očima. Uhrančivému je také lépe se vyhnout. Někdy je dobré oko přimhouřit. ;-)
Věra Ježková
Helenko, úžasné dílo, jako vždy. Ještě mě napadlo: oční vada, Jan Očko z Vlašimi, soukromé očko.
Soňa Prachfeldová
Tyhle hrátky obdivuji Helenko, máš u mě za pět !
Hana Šimková
Hrozné, když máme špatné oko na chlapy nebo si myslet , že co oči nevidí vlastně je v pořádku. Pak jsou oči hodně vykulené. Dříve jsem dělala oči na chlapy, dnes pokládám oči na chodník, abych neupadla.
Hana Šimková
Jo a to oko jsem viděla na vlastní oči. Ani tomu mé oči věřit nechtěly.
Hana Šimková
Nejhorší je oko skleněné u malého dítěte.
Libor Farský
Mám na to oko, ale mohl jsem to přehlédnout. Již jsem dlouho nebyl u očařky. Jaký je to hled, na ten boží svět! (a další od slov hledět, zahledět, pohledět - pohledný atp.). Okounovi by to slušelo ještě"v přírodě", mám dojem, že je to ryba. Někdy dáme něco najevo moc okatě a pro jiného je to sůl do očí. Helenko není na U3V nějaká filolofický obor? Mohla bys z fleku předložit své přímo vědecké studie jako bakalářskou práci. To by "čučeli"!
Helenka Vambleki
drahokam jsem strčila do přírody :-)
Zuzana Pivcová
Helenko, napadl mě jen výraz dělat něco jen naoko nebo měřit od oka a kámen tygří oko. A to si nejsem jistá, jestli to tu už přece jen někde ukryté není. :-D
Helenka Vambleki
Jejda, taky znám, ale nevzpomněla jsem si :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%