FOTO: autorka
Hrátky s češtinou: Ach, to stupňování
26. 1. 2018
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Věra Ježková
27.1.2018 11:12
Děkuji za pochvalu. Libore, neznám, jen toto slovo ještě ve 2. pádě čísla jednotného. Ovocnější marmeláda je skvělá.
Marcela Pivcová
26.1.2018 20:47
Vzpomněla jsem si náhodou ještě na jednu reklamu, která říká, že nějaká marmeláda je teď ještě ovocnější než dřív.
Dana Puchalská
26.1.2018 18:08
Paráda. Vzpomněla jsem si na knížku kde autoři komentovali jak se u nás dá zkomolit všechno možné.(Rada a Žák).jednalo se o předložku s. Nejhorší bylo toto---jdu ven s klucmama. Chudák čeština,dostala tam na frak.
Marie Doušová
26.1.2018 13:40
Výrazy které jste nahromadily jsou "nejoriginálnější ". Spousty blábolů se dá vložit do českého jazyka.
Helenka Vambleki
26.1.2018 13:21
To je nejsqělejší výběr - chválím, je to nejúpněji nejvystupňovanější!!!
Zuzana Pivcová
26.1.2018 10:59
Vím, že jsme se o tom kolikrát bavily, jaké mnohdy vznikají nesmysly typu nejprvnější (co vlastně předchází významově pořadí první, nultý?). Vidím, Věrko, že nejsme se sestrou naštěstí jediné, komu ty divné tvary vadí. Daly jste si velkou práci. A naopak mi zase vadí nestupňovaný tvar, třeba, že je víc dobrý. Zkrátka je to čím dál víc pitomé. :-D
Marcela Pivcová
26.1.2018 10:49
Mne vždy napadne něco z reklamy - např. že (o vyrobeném jídle): čerstvěji už to nejde! Kdysi, před mnoha léty vyšel jakýsi humorný fejeton, jak ulovit tygra (autora dávno nepamatuji). Tygra bylo nutno ulechtat. Vím jen, že popis činu končil větou: Ulechtaný tygr je umrlejší než umrlec! V humoru to je jednička!
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA