FOTO: pinterest.com
Mary Quantová: Kometa v dějinách módy
20. 1. 2018
Tomu se říká zářez do historie. Zkrátila šaty a dokázala tím pobláznit svět. Zejména současné seniorky by mohly vyprávět, jaký šok v době jejích mládí způsobily minisukně.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Věra Ježková
22.1.2018 09:17
Minisukně jsem nosila moc ráda, měla jsem na ně postavu. Vzpomínám si, jak jsem byla mrzutá, když je diktát módy zrušil. A když se po letech vrátily, připadala jsem si na ně už stará a také jsem si oblíbila elegantnější sukně do půli lýtek. V posledních letech nosím výhradně kalhoty.
Dana Tomanová
21.1.2018 19:56
Minisukně jsem měla ráda a nosila jsem je. Vzpomínám, že se v této době ještě nosily šortky (mini). Sice byla malá spotřeba materiálu, ale minisukně moc praktické nebyly :-)
Zdenka Jírová
20.1.2018 23:24
Patřím k těm, co byly v 60. letech mladé a mohly nosit minisukně. Pamatuji, že se pořád sukně zkracovaly, která žena měla sukně do půl lýtek, byla stará. Za život jsem zažila snad všechny délky sukní, jaké je možné. Šila jsem si sama podle Burdy, tak to pro mě nebyl problém. Byla to krásná doba a to nejen kvůli módě, ale i krásným písničkám, které se zpívají dodnes, vznikl Semafor, objevil se Matuška i Gott.
Zuzana Pivcová
20.1.2018 20:04
Vzhledem k tomu, že jsem bydlela na zapadlém maloměstě, tak k nám se mini dostaly až v r. 1967. Zpočátku jsme sukně jenom zahrnovaly. Ale po maturitě na výšce, to už šlo šmahem. Protože jsem z původní vyzáblé puberťačky vyrostla v dívku s dlouhýma, a jak mi říkali, pěknýma nohama, v mini jsem si libovala. Nosila jsem je tak dlouho, jak jen to šlo. Ráda na to vzpomínám. Dnes si nevezmu sukni vůbec.
Alena Tollarová
20.1.2018 19:59
Jsem taková ta seniorka juniorka, takže za samého počátku mini jsem byla holčička. Ale později jsem si minisukní i minišatů užila i ušila hodně. A vzpomínám na ně ráda.
Blanka Macháčková
20.1.2018 13:40
V souvislosti se článkem o vzpomínání musím konstatovat, že na minisukně vzpomínám velmi ráda.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA