ilustrační foto: pixabay.com
Ještě hrátky s češtinou
5. 1. 2018
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Libor Farský
6.1.2018 18:19
Nicméně právě zde v češtině nejvíce chybuji a většinou to přehlédnu i při čtení před odesláním.
Helenka Vambleki
5.1.2018 23:13
Ano, meilem mi přišlo taky a myslím, že už jsme to i v komentářích u některých z prvních Hrátek někde četli, ale nechce se mi to hledat :-) Zkusím namáhat hlavu: Koupím, krabici vyhoďte, mobil bude dárek pro dceru/Koupím krabici, vyhoďte mobil, bude dárek pro dceru
Zuzana Pivcová
5.1.2018 19:33
Mě taky nic nenapadá, sice jsem už kdysi nějaké takové případy četla, ale teď mám hlavu prázdnou. Snad s tím NE by se obdobně něco vymyslelo (viz Válku ne, mír), třeba na dotaz, jaké by kdo chtěl dítě: Syna, ne dceru - Syna ne, dceru. Ale tyhle příklady se mi líbily. Uvidíme, kdo uvede další.
Věra Ježková
5.1.2018 13:00
Paní Zdenko, paráda. Dovolím si přispět jednou větou z ruštiny – traduje se z dob cara. Zní: Kazniť nělzja, pomilovať. / Kazniť, nělzja pomilovať. Tedy: Popravit nelze, dát milost. / Popravit, nelze dát milost. Tam záleželo také na tom, kde car udělal v řeči pomlku.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA