Ilustrační foto: pixabay.com
Hrátky s češtinou aneb Můj starý ještě není starý
23. 10. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Libor Farský
25.10.2017 12:02
Nedá mi to, abych nepřipojil ještě poznámku, kterou jsem glosoval Helenky Č. článek o českých "složenkách". Takže z přídavného jména "Mluvčí" a podstatného jména "Ovčáček" můžeme vytvořit výstižné slovo "Mluvčáček". Teď mě napadá, že i slovo "Červenka" má podobný původ.
Lidmila Nejedlá
24.10.2017 13:36
Paráda, Zuzko. Kraťasy, lehárko, pan nádlesní, dnes je Květná /neděle/, odjel z Boční /ulice/...
Marie Novotná
24.10.2017 10:28
Já, vesnická, přidám jen :sousedova husa, nebo snad slepice,Čapí hnízdo a Kohouta mam bratránka. Čiperná jak čečetka.
Olga Štolbová
24.10.2017 08:20
Zuzko, jsi úžasná. Nejen poučné, ale i zajímavé a zábavné. Souhlasím s Álou T. - pošušňáníčko. **********
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA