Foto: autorka
Osvědčený recept na hruškový džem
30. 8. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marta Vojteková
3.9.2017 12:39
Já jsem na tom byla stejně , dnes zavařuji jen jako kompot. Máme ho rádi. Džem už dělám jen z jiného ovoce . Mam malou zahrádku a co můžu šup do flašek .
Marie Ženatová
31.8.2017 05:48
Také jsem dříve hodně zavařovala, mívala jsem až 150 sklenic kompotů o objemu 0 ,7 litrů. Jak děti dorostly, tak už o kompoty nebyl tak veliký zájem, víc jsem nakládala jen zeleninu. Letos mi nádherně začínala růst josta, říkala jsem si - zavařím hodně a budu dělat džemy - dokonce jsem si nachystala i spoustu sklenic. Ovšem přišla veliká nepřízeń počasí a já ve sklepě bohužel letos celkem nic nemám...
Drahomíra Stínilová
31.8.2017 00:36
Jo a ještě s tím zavařováním. My zavařovali všechno. Měli jsme plný špajz vyskládaný kompoty a džemy. Okurky byly dovezeny z Moravy v bednách, kopr se pěstoval na zahradě, na lák jsem měla výborný recept. Určitě byly lepší než současné z obchodu. Ale kdo by se s tím teď dělal.
Drahomíra Stínilová
31.8.2017 00:31
Díky za zájem. Už jsem jich několik rozdala po sousedech a známých, vesměs svobodným pánům, hospodyni bych si to nedovolila, ale ohlasy byly nadšené. Tak jsem jednu skleničku dala do lednice a pak do bílého jogurtu. A k mému údivu je to výborné. Teď lituju těch rozdaných.
Hana Rypáčková
30.8.2017 19:59
Taky se mi to stává a tekuté marmelády naši nechtějí. Hrušková bývala tak sladká...Už hrušeň nemám..
Jana Šenbergerová
30.8.2017 18:48
Na džemu si zřejmě moc nepochutnáte, ale mě jste každopádně pobavila a připomněla mi, jak jsem před mnoha lety, to ještě bývaly krásné meruňky čerstvě dovezené z jižní Moravy za 4 Kčs kilo, zavařila 40 kg meruněk. Dnes bych z toho měla přinejmenším osýpky. Nějak jsem neměla čas odnést je do chladnější spíže, tak na to čekaly v předsíni. Všimla jsem si, že jedna láhev zřejmě nechytla, protože kvasí. Nebudete tomu věřit, ale nedržela ani jedna. Ze zoufalství jsem je všechny otevřela, víčka poumývala a lehce zkvašené meruňky znovu zavařila. Jako kompot se použít nedaly, ale na koláčích a v rýžovém nákypu byly výborné. Spotřebovaly se všechny.
Věra Lišková
30.8.2017 18:27
Třeba bude dobrý, barvu lze vylepšit přidáním jiného barevného ovoce, třeba borůvek nebo ostružin a chvilku povařit.
Zuzana Pivcová
30.8.2017 15:42
Myslela jsem si: Zavařování, nic pro mě. Takhle jsem se pobavila. Jenže já bych dopadla daleko hůř.
Elena Valeriánová
30.8.2017 11:22
S napětím jsem četla až do konce a tam jsem zjistila, že vaše vaření hruškového džemu dopadlo stejně jak to moje. :-) Vařila jsem jí před třemi lety, jen s tím rozdílem,cze já jsem hrušky musela koupit. Výsledek byl úplně stejný. Ještě je jedna sklenička té nahnědlé břečky ve špajzce, ani po takové době se z ní džem nestal. Konec čekání zamíchám s džemem nedžemem otruby slepicím.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA