Osvědčený recept na hruškový džem
Foto: autorka

Osvědčený recept na hruškový džem

30. 8. 2017
Můj příběh
Hodnocení:
(4.6 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marta Vojteková
Já jsem na tom byla stejně , dnes zavařuji jen jako kompot. Máme ho rádi. Džem už dělám jen z jiného ovoce . Mam malou zahrádku a co můžu šup do flašek .
Marie Ženatová
Také jsem dříve hodně zavařovala, mívala jsem až 150 sklenic kompotů o objemu 0 ,7 litrů. Jak děti dorostly, tak už o kompoty nebyl tak veliký zájem, víc jsem nakládala jen zeleninu. Letos mi nádherně začínala růst josta, říkala jsem si - zavařím hodně a budu dělat džemy - dokonce jsem si nachystala i spoustu sklenic. Ovšem přišla veliká nepřízeń počasí a já ve sklepě bohužel letos celkem nic nemám...
Drahomíra Stínilová
Jo a ještě s tím zavařováním. My zavařovali všechno. Měli jsme plný špajz vyskládaný kompoty a džemy. Okurky byly dovezeny z Moravy v bednách, kopr se pěstoval na zahradě, na lák jsem měla výborný recept. Určitě byly lepší než současné z obchodu. Ale kdo by se s tím teď dělal.
Drahomíra Stínilová
Díky za zájem. Už jsem jich několik rozdala po sousedech a známých, vesměs svobodným pánům, hospodyni bych si to nedovolila, ale ohlasy byly nadšené. Tak jsem jednu skleničku dala do lednice a pak do bílého jogurtu. A k mému údivu je to výborné. Teď lituju těch rozdaných.
Hana Rypáčková
Taky se mi to stává a tekuté marmelády naši nechtějí. Hrušková bývala tak sladká...Už hrušeň nemám..
Jana Šenbergerová
Na džemu si zřejmě moc nepochutnáte, ale mě jste každopádně pobavila a připomněla mi, jak jsem před mnoha lety, to ještě bývaly krásné meruňky čerstvě dovezené z jižní Moravy za 4 Kčs kilo, zavařila 40 kg meruněk. Dnes bych z toho měla přinejmenším osýpky. Nějak jsem neměla čas odnést je do chladnější spíže, tak na to čekaly v předsíni. Všimla jsem si, že jedna láhev zřejmě nechytla, protože kvasí. Nebudete tomu věřit, ale nedržela ani jedna. Ze zoufalství jsem je všechny otevřela, víčka poumývala a lehce zkvašené meruňky znovu zavařila. Jako kompot se použít nedaly, ale na koláčích a v rýžovém nákypu byly výborné. Spotřebovaly se všechny.
Věra Lišková
Třeba bude dobrý, barvu lze vylepšit přidáním jiného barevného ovoce, třeba borůvek nebo ostružin a chvilku povařit.
Zuzana Pivcová
Myslela jsem si: Zavařování, nic pro mě. Takhle jsem se pobavila. Jenže já bych dopadla daleko hůř.
Elena Valeriánová
S napětím jsem četla až do konce a tam jsem zjistila, že vaše vaření hruškového džemu dopadlo stejně jak to moje. :-) Vařila jsem jí před třemi lety, jen s tím rozdílem,cze já jsem hrušky musela koupit. Výsledek byl úplně stejný. Ještě je jedna sklenička té nahnědlé břečky ve špajzce, ani po takové době se z ní džem nestal. Konec čekání zamíchám s džemem nedžemem otruby slepicím.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%