Ilustrační foto: ingimage.com
Sdílení. Radost nebo povinnost?
16. 8. 2017Do života nám vstoupilo slovo sdílení. Sdílení fotografií na sociálních sítích, sdílení zážitků, sdílení emocí. Kdo nyní nesdílí, je bezcitný egoista a asociál. Je to jen módní slovo, pomíjivý trend nebo diktát, kterým si komplikujeme životy?
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
19.8.2017 09:12
Sdílení na internetu, už je velmi přehnané , vytváří se závislost a vede až k ničení partnerských vztahů i přátelství. Focení až osobních věcí a umisťování veřejné je mi proti srsti. Najednou se přítelkyně dokáže změnit v nepřítele, nemusím chodit daleko, proto ke sdílení a v našem věku přistupovat značně rezervovaně. Atˇjsem třeba za konzervu .
Naděžda Špásová
17.8.2017 13:53
Elen, souhlasím s tebou. Já mám zákaz zveřejňování fotek naší Aničky. Když bych chtěla dát nějakou na íčko, musím to probrat se synem. A ta paní s tou noční košilí? To už snad ani není úchylka, ale přímá cesta do blázince.
Elena Valeriánová
16.8.2017 22:46
Věro, máte pravdu. Ano i my sdílíme s ostatními své zážitky,fotky, myšlenky. A je jen na každém z nás, co sdílíme. Proto mám raději sdílení fotek, které se netýkají mého soukromí. Nesdilim fotky vnoučat, rodiny. Připadá mi, že bych jim narušovala soukromí. Mám známou, která má na Facebooku zdomumetovaný pomalu každičký den - vstávání, čistím si zuby, vystupuji z autobusu ... Mám novou noční košili ... To mně připadá už jako nějaká úchylka.
Věra Ježková
16.8.2017 20:18
Souhlasím se všemi třemi předchozími příspěvky. Ale není naše komunikace zde také svým způsobem sdílení? (Tu lahev vína nejradši sdílím s partnerem nebo kamarádkou.)
Naděžda Špásová
16.8.2017 15:04
Mě stačí, že mám s kým sdílet náš byt a doufám, že to bude ještě dlouho. Nesouhlasím s tak velkým zveřejňováním soukromí, fotek a podobných věcí. K ničemu dobrému to nevede. Tudíž sdílení moc nefandím.
Mirek Hahn
16.8.2017 11:58
Nejlepší je na konci..., znát míru ! Je mnoho lidí, bez rozdílu věku, kteří jsou tolik lační nových věcí, nových komunikačních technologií, nových "smart" spotřebičů..., že se od nich nedokáží odpoutat. Je to vábivé, mít na dosah možnost komunikovat s celým světem. Jen nevím jaký smysl má soutěžení o víc lajků, postů, twítů, smajlíků a nevím jak se všechny ty plytké virtuální elementy jmenují... Sdílet láhev dobrého vína se ženou, kterou mám rád je, myslím, jiná kvalita :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA