Foto: archiv autorky
Krásné povídání
23. 7. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Libor Farský
25.1.2018 16:21
Stejně krásné vzpomínky mám na svého jediného zlatého dědečka, který si konci své životní pouti přál i u mne umřít.
Jana Kozlíková
26.8.2017 09:38
jo Jarko, dávno už je tomu, kdy Božena Němcová vytvořila ze své emotivní vzpomínky na laskavou babičku jeden z pilířů české literatury. Dnes už ale nejsou babičky vrásčité stařenky s vlídnou tváří a archaickým slovníkem, ale moderní, zaměstnané ženy...
Marie Ženatová
24.7.2017 07:23
Dnes mi přijedou tři menší vnoučata a přijde jeden vnuk na prázdniny - budu zde mít ve své samotě hodně veselo. Takže už teď voní dům pečeným angreštovým táčem s posýpátkem a právě teď mi druhá babička dovezla kozí mléko. Vařit chce dnes vnučka, ale zítra budu péct kuřata na cibulce a houbách se smetanou - to bude také veliká vůně... No ale jeden vnuk mne bude učit na tapletu, protože s ním budu muset už provádět další výzkumy... Takže úplně souhlasím s paní Elen, že dnešní babičky musí umět skutečně asi všechno...
Blanka Macháčková
24.7.2017 06:49
Proto milé babičky pečme buchty, vařme borůvkové "blbouny", aby z dob našich babiček zůstalo alespoň něco. Cheesecaků tairamisů je všude přehršle!
Věra Ježková
23.7.2017 17:28
Moc hezké. Babička nejsem a nebudu, a tak ani nevím, jaké jsou ty současné. Že ale takové, jaké jsme měli my, už nebudou, jsem si jista. Časy se holt mění…
Elena Valeriánová
23.7.2017 14:24
Bohužel, takové babičky už odvál čas. Dnes se po nás chce abychom byly moderní a šly s dobou. Uměly řídit auto, jezdily na koloběžkách, ovládaly chytré telefony a k tomu třeba i pekly ty dobré rybízové koláče s posypkou. Chceme-li obstát musíme být takové hybridní, mix babičky z dvacátého století a šik aktivní seniorky dvacátého prvního století. Naši vnuci si již babičky z minulého století nepamatují, to jen naše generace nostalgicky vzpomíná. Je jiná doba a s tím nic nenaděláme. Je to dobře a nebo ne? Nevím, jen vím, že to tak je.
Zuzana Pivcová
23.7.2017 12:06
Je to pěkná vzpomínková úvaha. Sama babička nejsem a nedovedu si představit, jak bych se chovala jako současná babička. Proto si netroufám kritizovat.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA