Obavy z ruské mafie při cestě do Ruské Karelie byly liché
Petrozavodsk - Velká kaskáda. FOTO: autor

Obavy z ruské mafie při cestě do Ruské Karelie byly liché

17. 7. 2017

„Veliteli Honzo, v letadle nemáme ani jedno místo“, takto mne vítala na letišti v Ruzyni Kristýna, jedna z účastnic naší první "Super Expedice Svatý Petrohrad a okolí“. A nebyla to vůbec legrace, jak jsem si nejprve myslel. V kanceláři společnosti Air Pulkovo mi tuto neblahou informaci potvrdili.

cestování
Autor: Jan Žižka
Hodnocení:
(5 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jan Sova
Rád čtu věci od Honzy Žižky. Na skutečné příběhy a zážitky podané vtipně takovým laskavým a neurážlivým humorem je nabalováno poznání památek, pamětihodností a lidí. Po dobrý pocit z přečteného se k tomu po čase znovu vracím. Jan Sova
Jaroslava Handlová
Ráda jsem si přečetla o Petrohradu. Já jsem si toto město zamilovala hned při jeho první návštěvě. Tehdy se ovšem ještě jmenovalo Leningrad. Tím Pulkovem jste mi připomněl nejen název tamního letiště, ale i jméno hotelu, v němž jsme my tehdy bydleli (nádhera - stavěli ho Finové). Líbilo se mi tam všechno, co popisujete, úžasně se mi vrylo do paměti to noční zvedání mostů. Ta oblast Karélie by mne lákala, zatím jsem viděla jen kouzelný krátký film tam odtud. Díky za hezké přiblížení vzdálených krás.
Eva Balúchová
Pane Žižko,děkuji za nádherné, poutavé vyprávění.Obdivuji se vaší odvaze i odvaze všech cestujících na takovéhle výlety.Ale vidíte aspoň kus světa.Budu ráda,když nám zase o svých zážitcích napíšete.
Ladislav Vesecký
Měli jsme možnost v loňském roce navštívit také Petrohrad. Nádhera nádher. Všem vřele doporučuji. Spokojenost po všech stránkách. Nebít vízové povinnosti, cestují znovu.
Lidmila Nejedlá
Konečně článek o Rusku, kde se nepíše jen negativně a o separatistech. Ano, Rusko je zajímavá země se spoustou památek a oplývá bohatstvím. Je to veliká země s klady i zápory jako kdekoliv jinde. Jsem ráda, že jsem si o tom přečetla ve vašem článku. Nikdy jsem v Rusku nebyla, ale navštívit jeho památky stojí určitě zato. Díky, pane Žižko.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

19%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

20%

Vitamíny

19%