Eva Kalhousová: Jediným kritériem pro umístění v domově je naléhavost
FOTO: archiv redakce

Eva Kalhousová: Jediným kritériem pro umístění v domově je naléhavost

12. 6. 2017

Společnost se bude muset přeorientovat - šedesátiletý člověk není starý. „Je třeba neříkat lidem v 64 letech, že musejí do důchodu, a mluvit o nich jako o důchodcích. Ale naopak zdůrazňovat, že si vážíme jejich zkušeností, že mohou pracovat a pak i stáří bude kvalitnější,“ zdůrazňuje ředitelka pražského Domova pro seniory Elišky Purkyňové Eva Kalhousová.

péče stárnutí
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Květa Řičánková
Je zbytečné dávat žádost pokud není aktuální.Opravdu se řeší dle naléhavosti,maminka do 3 měsíců.Problém může nastat u dvojice kdy jeden podmínky splňuje a druhý ne,hlavně u státních domovů.
Margita Melegova
Kdyz jsem slavila spise neslavila 60 tak jsme si dali zadost do poradniku v DD s pocitem, ze nevim dne ani hodiny kdy budu na teto sluzbe zavisla, jde prece o jistotu, i kdyz mame deti, ale jsou ruzne roztrouseny ve svete. V te dobe jsme bydleli v dome, naroky na udrzbu domu jsme nezvladali a tak padlo rozhodnuti dum se prodal, koupili jsme maly bytecek, vsechny sluzby mame v dosahu a hlavne pohodlicko. Kazdeho pul roku oznamime socialni pracovnici, ze jsme jeste sobestacni a zatim o misto nezadame. Vrele tento postup doporucuji kazdemu i kdyz se muze stat, ze v pripade potreby se nejakou dobu musi cekat, ale s tou jistotou se nam zije lepe.
Zuzana Pivcová
Také jsem odešla z archivu především proto, aby nemusel skončit schopný mladý muž, který tam byl jen na dobu určitou. Nikdo mi to sice hlasitě neřekl, ale když se čas krátil, leckdo po mně pokukoval, tak co, půjdeš? Udělala jsem to kvůli němu, ne kvůli jiným, jestli se budou či nebudou škaredit. Co se týče žádosti o přijetí do DS, tak jedna známá říkala sestře, že by si už měla dopředu zažádat, protože pak se narychlo nikam nedostane. Čili jsem to vnímala skoro jako někdejší pořadník čekatelů na družstevní byt.
Věra Ježková
Dobrý článek, potřebný. Má maminka dostala nabídku na přijetí do DS necelý rok poté, co žádosti rozeslala její praktická lékařka. Bylo to nutné, má Parkinsona, pomoc Života 90 už nestačila. Nechtělo se jí, ale brzy si zvykla a je spokojená a já taky. Prostředí v DS Háje je velmi hezké, personál příjemný, jídlo vyhovující. Pobyt mamince pokryje důchod, něco z něj jí zbyde. DS jde také příspěvek na péči.
Jitka Hašková
To je sice hezké, neříkat lidem, že musejí jít do důchodu ve 64 letech, ale nejsou místa!! Mám mnoho známých, kteří odešli do důchodu, aby se nemusel někdo mladý propustit. Můj případ to byl před lety také a sama pracuji na smlouvu 6 měsíců v roce asi 4 hodiny týdně.
Mirek Hahn
Dobrý článek, užitečné informace, pár věcí jsem nevěděl.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%