Ilustrační foto: pixabay.com
Hrátky s češtinou: Jak "mluví" zvířata
23. 5. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jiří Libánský
23.5.2017 21:38
Žížala dělá: oubď, oubď, oubď. A někdy: fifííp, fifííp. To když vábí samečka.
Alena Tollarová
23.5.2017 20:00
Přišla jsem docela pozdě a nic mě už nenapadá. Ale zrovna jsem si říkala na zahrádce, kde má soused holuby, že fakt dělají vrků vrků ...
Naděžda Špásová
23.5.2017 18:14
Morče píská, hlavně, když chce vzbudit pozornost a náš čivavák mručí, když se mu zdá, že nám něco dlouho trvá.
Marcela Pivcová
23.5.2017 13:29
Pro Zuzku ještě dodatek - předoucí kočka není dvakrát omylem - když jsem začala pozvolna psát, bylo pole pro příspěvky bílé jak sníh, než jsem odeslala, už jedna předoucí kočka byla - viz časy příspěvků.
Marcela Pivcová
23.5.2017 13:07
Zuzko, OK - když jsem vymýšlela témata pro Hrátky, vůbec mne takovéto zvířecí nenapadlo. Zato mne teď napadá, jak se ještě některá zvířata projevují. Kočka přede (hlasitě) a také syčí, pes i vlk skučí, kůň frká, slon troubí, svišť hvízdá, žába také kváká, pro vránu a havrana platí i kráká, menší ptáčci - vlaštovky, jiřičky - švitoří, čáp klape zobákem (a pěkně hlasitě), kukačka kuká, ježek funí, křeček prská, lev i tygr řve, keporkak zpívá a papoušci a loskuták mluví... samozřejmě, že's jistě řadu těchto citoslovcí vynechala záměrně, abys je neopakovala...určitě ani já jsem nevypsala všechna - tak teď už jen hvězdičky!
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA