ilustrační foto: pixabay.com
Máš vocap?
3. 4. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Oldřich Čepelka
5.4.2019 15:56
Paní Hano, vím, že se člověk přizpůsobí všemu a těm možnostem, které právě má. Ale mít širší hřiště pro zbývající hru taky není špatné a k tomu se hodí mít nějaký pohyb, nějakou duševní činnost a nějaké přátele, sousedy či příbuzné, s nimiž (stačí s některými) si aspoň 1x denně trochu popovídáte. Ono to pomáhá zpomalovat to zatrachtilé stárnutí.
Hana Šimková
30.3.2019 13:37
Můj malý telefon moc komunikativní není. a já vlastně také ne. Zaostávám tvrdě, co jsem měla včera k obědu nevím a nikdo se mě ani neptá. Cizí řeči, kterou se dorozumívají mladí nerozumím a začínám úplně vypadávat z životního dění, ale vlastně mi to nevadí. Jo a k obědu jsem měla řízek s bramborem.
Jaroslav Vrabec
4.4.2017 14:49
Plně soucítím s autorem. Mám také nějaká vnoučata /7 kousků od 2 do 10, kluci, holky na střídačku/ a začínají mi podobné starosti. Byl mi dětmi opatřen chytrý telefon, ale než jsem se prokousal taji včech funkcí, tak mi "odešel" a používám zase stařičkou Nokii, malou do ruky, umí telefonovat, SMS i fotit.
Proč trávit hodiny posíláním fotek, když mohu jet s vnoučaty na kole, nebo jít na pěší tůru po Boumovských stěnách. Přeji autorovi, aby vydržel....
Mirek Hahn
4.4.2017 13:06
Moc hezký článek. Moderní technologie, stále nové a nové.... až jsme všichni připoutáni bezdrátovým řetězem k univerzální síti. Snažím se, aby pro mne ten řetěz byl co nejdelší a co nejpružnější, a poskytoval mi co nejvíc svobody a soukromí. Ale je nemalé množství výhod informačních technologií, které mi usnadňují život a práci, Tak mi nezbývá než jednou za čas zrevidovat co používám, co nepoužívám, co používat chci, protože je to pro mne užitečné. Sednu, pročtu návody a prolezu nastavení, vyhledám internetové diskuse k tématu, čtyřikrát se u toho rozčílím, protože to nereaguje tak jak píšou a pak bez milosti vyházím a zakážu to co mi neslouží ( a někdy mně to ještě k tomu stojí zbytečně peníze) a aplikuji a nastavím to, co používat chci nebo potřebuji (a pokud možno to příliš nezvyšuje náklady). Babrám se s tím po chvílích řadu dní ale je to trochu i dobrodružství, jestli se mi podaří nakonfigurovat sestavu služeb podle své představy. Ale hlavně a především ( !!! ) ....používám ty fičury jen když je potřebuji, a když se mi v neděli nechce zvednout telefon, tak ho nezvedám a neomlouvám se za to. Nejsem loutka na drátku :-)
Blanka Hlobilová
4.4.2017 09:34
Při čtení článku jsem se pobavila. I mě obdaroval Ježíšek před rokem chytrým telefonem. Stále si zvykám. Co se týká WhatsAppu, nedám na něj dopustit. Je to vlastně Facebook v telefonu. Mohu ho číst pouze já a dotyčný kterému píši. Žádné veřejné dopisování. Mohu také posílat zdarma fotky. Žádné MMS, které jsou za peníze. Holt pokrok je pokrok. Nedávno u mě spala vnoučata. Řekla jsem, že nebude žádná televize, mobil, tablet. A přežili jsme to. Ještě jsme se pobavili u karet a jiných her. Večer mi vnučka řekla, že to byl pro ní den bez jakékoliv moderní technologie. Ale užili jsme si víkend i bez té technologie.
Drahomíra Stínilová
3.4.2017 23:23
Bezvadně zachycená současná doba. A to já mám americkou vnučku. Moc jsem se pobavila a o to šlo.
Lidmila Nejedlá
3.4.2017 20:07
Taková je skutečnost a já zjišťuji, že jsem pozadu. Ale na telefonu jsem ocenila aplikaci krokoměru.
Hana Rypáčková
3.4.2017 19:43
Už se s chytrým kamarádím.Je vždy po ruce. A zadarmo telefonování a zprávy. Jak se někfe zviditelním,hned je rodinka ráda,že jsem v pohodě a na živu. Jen ty oči aby sloužily....
Věra Lišková
3.4.2017 19:29
Pěkně jste vystihl novou dobu. Co nám jde obtížně, tak děti se naučí lehce, až je to k nevíře. Viděla jsem čtyřletou vnučku jak malým prstíkem listuje v půjčeném tátovo mobilu a prohlíží si fotky.
Jana Šenbergerová
3.4.2017 17:41
Za věrnost jsem si vysloužila "chytrý" telefon, tak ho s radostí věnuji svému vnukovi. nepotřebuji vědět všechno, a už vůbec, aby všichni věděli kdeco o mně. Stačí to, co sama vykecám.
Moc pěkný článek. Nejvíc se mi líbí to, že ti dnešní "chytrolíni" na tom budou jednou podobně jako my. I když vlastně hůř, než my, protože bez "chytrých udělátek" budou občas také vedle.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA