Ilustrační foto: Ilona Kolářová
Hrátky s češtinou - ptáci
26. 2. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Helenka Vambleki
28.2.2017 22:39
Děkuji, Marcelko, netvrdím, že jsem sežrala všechnu moudrost světa :-) - samozřejmě jsem ráda, když mne íčkaři doplňují, pak to mělo smysl, protože jsou to hrátky a dá se s tím tématem dál hrát :-)
Marcela Pivcová
28.2.2017 13:34
Paní Helenko, tedy, těch ptákovin ale existuje! Já Vám zase ještě něco přidám - doufám, že jsem v tom nepřeberném množství nepřehlédla: kukaččí mládě, má kachní žaludek, má na hlavě vrabčí hnízdo, labutí šíje, novinářská kachna, má hejla na nose, je jako střízlík, je toho, co by vrabec na ocase unesl. Na svatého Matěje pije skřivan z koleje. Na Řehoře musí skřivan vrznout, i kdyby měl zmrznout...Lidových písniček je mnoho, ale z těch retro aspoň Ptačí nářečí, Kdepak ty, ptáčku, hnízdo máš? Proč ptáci zpívají? (Gott) a Sup a žluva (Suchý)... a pro milovníky klasiky Skřivánčí árie ze Smetanovy Hubičky.
Jana Šenbergerová
26.2.2017 20:50
Heli, jsi nedostižná. Potěšila mě i fotografie Ilony Kolářové - líbí se mi, že našla vtipné uplatnění.
Alena Vávrová
26.2.2017 20:36
Tedy Helenko, ty jsi hlavička! To je úžasnéé! Já jsem "jela" po tom, máš-li tam i Havraní skály tady u nás - a máš - a jsou to celkem nicotné pískovcové věžičky na vrchu Šroubený ve St. Splavech. Ale je z nich pěkný výhled do kraje. Bravo!!
František Komín
26.2.2017 20:15
Máte můj obdiv. To muselo dát spoustu práce. Teď teprve jsem se dopracoval až na konec. Drobná poznámka k řece Orlici: Vedle Tiché Orlice existuje i Divoká. Soutok je u Albrechtic, pak už je to až do Hradce Králové jen jedna Orlice.
František Komín
26.2.2017 19:41
Skvělý článek. K otázce co bylo dřív můj skromný názor: muselo to být vejce, ovšem nikoli slepičí. Jak nás učí pan Darvin, slepice se vyvinula z nějakého jiného ptáka, který jistě měl také vejce. Z toho logicky vyplývá, že nějaké vejce muselo existovat dávno před první slepicí.
Anna Čípová
26.2.2017 17:58
Opět neskutečné množství informací. Bravo, Helenko! Četla jsem pozorně, herečka Gabriela Vránová je uvedena 2x.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA