Hádky a mlčení. I to je mnohdy manželství v penzi.
Ilustrační foto: ingimage.com

Hádky a mlčení. I to je mnohdy manželství v penzi.

18. 2. 2017

Nikdy dříve spolu partneři netrávili tak dlouhý čas v důchodu jako nyní. Často je to doba plná hádek, výčitek či nudy. Na celé dny trávené pohromadě totiž mnoho párů není připraveno.  

senioři vztahy a sex
Hodnocení:
(5 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Elena Valeriánová
Není kostelíčka, kde by nebylo kázaníčka. Letos to už bude 45 let, co jsme se vzali. Celou tu dobu jsme zvyklí trávit čas spolu. Jezdíme spolu na dovolené, spíme v jedné ložnici, koukáme na jednu televizi. A někdy spolu i mlčíme. Ale i to mlčení ve dvou k životu patří. Jen ráno většinou chodím venčit psa sama, odpoledne zase manžel, ale není to pravidlo. Idylka, ale houby, přečtěte si první větu mého komentáře :-)
Helenka Vambleki
Nějak si nevzpomínám, že by se rodiče hádali. Přestože táta chodil rád do hospody, máma mu to tolerovala a neprovokovala. Měli každý svůj pokoj a v něm zázemí, kam před tím druhým utéct :-)
Jarmila Komberec Jakubcová
Mému tatínkovi bylo 50 lety když jsem se narodila mamince 45. Oba byli velmi hodní a to jak na sebe, tak na mně. Prošli peklem koncentračního tábora a vážili si jeden druhého. Chovali s k sobě něžně a pohledem dneška myslím, že byli do sebe stále zamilovaní. Maminka neunesla smrt tatínka a za 2 měsíce odešla za ním. Často na ně vzpomínám s láskou a úctou.
Zuzana Pivcová
Bohužel jsem žádné páry v rodině ve stáří nezažila a už nezažiji, takže to nemohu posoudit.
Lidmila Nejedlá
Žiji dlouho sama, nikdo mě nerozčiluje. Bohužel!
Hana Rypáčková
Tak jsem si to taky přečetla. Někdy mi ty články o starých lidech připadají jako návody ...Ale přesto nemám chuť na hádání... Jen o manželově babičce Barboře musím prozradit, že si celý život onikali, měli deset dětí a ve stáří spolu často nemluvili a babička na dědu nasazovala a on mlčel...Oba byli ze sourozenců nejstarší a hodně se nadřeli . Naši rodiče spolu vycházeli i ve stáří hezky .
Naděžda Špásová
Ano, souhlasím s tím, že si na sebe musíme zvykat. Není to vůbec jednoduché a vzhledem k tomu, že já jsem ta výbušnější, tak mám co dělat. Ale rozhodně bych se nesnížila k nějakému teroru.
Jana Šenbergerová
Myslím, že to tak bývalo i dříve. Vzpomínám na babičku s dědou, na starší sousedy, kteří se spolu handrkovali v sousedních zahradách. Za sebe už to neposoudím. V současném vztahu bychom se mohli hádat o cokoliv, protože jsme naprosto rozdílní, ale hned zkraje jsme si ujasnili, že chceme být spolu, a to v pohodě, což já určitě dodržím, pokud mi nepřeskočí. :-)
Dagmar Bartušková
S partnerem pod jednou střechou napořád? To by musel být ze zlata. Mám pár přátel, kteří spolu žijí celý život. Obdivuhodné? Ale vůbec ne. Je to jen kvůli dětem, vnoučatům a majetku. Niic pro mě. Mám ráda volnost a změnu. Žádné omezování. Nemohla bych žít v přetvářce, tolerovat ty různé partnerské móresy, o kterých se tu píše. A když to neklape ani v posteli, tak potěš Pánbůh...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%