FOTO:Olga Štolbová
Hrátky s češtinou - kočka
13. 2. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zuzana Pivcová
19.2.2017 19:36
Helenko, ještě byla písnička s textem Mám rád kočky, kočky s očky jako cvočky, líbí se mi čičičí dívky s chůzí kočičí....
Naděžda Špásová
15.2.2017 10:01
Helčo, klobouk dolů. Fakt smekám svůj pomyslný širák a odhazuji jej v dál. Nad tímhle jsi musela vysedět důlek v židli. Je to moc pěkné. Psa už dáváš do kupky, jak jsem si přečetla na chatu. Tak lovu zdar.
Helenka Vambleki
14.2.2017 13:59
Marcelko, moc díky, dovolím si dát paní učitelce jedničku s hvězdičkou, senza doplnění, tak se mi to líbí, když íčkaři sami hledají a nalézají
Marcela Pivcová
14.2.2017 13:47
Paní Helenko, tedy, Vám se podařila pořádná kočičina! Avšak, jaká bych to byla milovnice koček, abych ještě aspoň něco nepřidala: tak tedy - existuje i pan Bezkočka, nerost pyrit je známý jako kočičí zlato a další minerál je i kočičí oko, cizokrajná bylina, používaná na čaj, je kočičí dráp. Vzpomínám i na kočičí přísloví a různé slovní obraty: Chodí jako kočka kolem horké kaše. Kouká jak kocour zpod jarmary. Přenáší to jak kočka koťata. Pohrává si s ním jak kočka s myší. Mají se rádi jak pes s kočkou. Hraje, jako když tahá kočku za ocas. Jde mu to, jak když kocour... ( pardon! něco dělá) do pilin. Ranní déšť, ženský pláč a kočičí kulhání nemá dlouhé trvání. Tak - utíkej, Káčo...honí tě kocour divokej - a já už "běžím".
Lidmila Nejedlá
13.2.2017 19:26
Právě je u mne na prázdninách Číra z Prahy. Čtu jí to a ona jen pokyvuje a koulí oči. Ještě jí musím vyprávět o Tobě, Helenko, jaké děláš kočičí kusy.
Eva Mužíková
13.2.2017 18:45
Helenko, před Tvým dílem jsem si sedla na pr...l. Kde jsi ty údaje vytàhla, nechàpu.***************
Jarmila Komberec Jakubcová
13.2.2017 13:49
Helenko to se ti fakt povedlo. Skvělé. To jsi prostě celá ty - dala bych ti i 10 hvězdiček
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA