Město Ostrava letos slaví
FOTO: Archiv Města Ostravy

Město Ostrava letos slaví

31. 1. 2017
cestování Ostrava vzpomínky
Hodnocení:
(5 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Jírová
Poprvé jsem Ostravu navštívila jako součást školní exkurze, studovala jsem na chemické průmyslovce, a navštívili jsme ocelárnu a chemičku v Hrušovanech. Bylo to asi v roce 1961/62.Město se mi nelíbilo, bylo neuvěřitelně špinavé díky popílku a sazím. Druhý den jsme odjeli do Beskyd, které byly nádherné, navštívili jsme i skanzen, vyfotili se na Radhošti s Radegastem. Později jsem navštívila krátce už s rodinou opět Ostravu a musela jsem uznat, že už tak hrozivě nevypadala. Byly jsme na Černé louce na nějaké výstavě.
Naděžda Staňková
Milí íčkaři, moc Vám všem děkuji za tu spoustu hvězdiček, až se mi z toho udělaly mžitky před očima! Velkou radost mám z bývalých spolužáků a rodáků, že se přihlásili, určitě se domluvíme na nějakém setkání. A v neposlední řadě děkuji redakci za přidání krásných fotek města.
Soňa Prachfeldová
Paní Naďo, krásné, z Vašich slov dýchá láska k Ostravě a přeji Vám vydařené oslavy.
Eva Balúchová
Majko,bude-li se mě to hodit,přijedu i z jižní Moravy.
Marie Seitlová
Krásně jste mi přiblížila Ostravu, jakou já neznám. Přišla jsem do tohoto kraje až v r. 1972, tehdy byla pro mě z hor, opravdu černá, špatně se mi dýchalo. Dnes mi je tu dobře, líbí se mi tu. Ráda do města jezdím, je tu hodně zeleně. Jsou tu i výborná divadla, výstavy, koncerty. Myslím, že by nebylo na škodu si v Ostravě udělat setkání, takový pivní nebo kávové úterý, čtvrtek. Zjišťuji, že je nás ze Severomoravského kraje dost. Co vy ta to ičkaři ?
Marie Magdalena Klosová
Zdravím svou neznámou mladší spolužačku ze ZDŠ Mariánskohorská.Skončila jsem tam v roce 1964.Bydlela jsem za kostelem na Špálově ulici.Dodnes se tam ráda nostalgicky procházím.Teď bydlím v Mariánských Horách.Vaše vzpomínání na Ostravu našeho dětství je moc pěkně napsáno.Třeba se někdy sejdeme?Marie Magdalena Klosová,roz.Oppeltová
Jana Šenbergerová
Prožila jsem tam malý, ale důležitý kousek svého života. Studovala jsem tam a zamilovala se do svého budoucího manžela. Takže pro mě tam také bylo kdysi krásně. Ostravě i jejím obyvatelům přeji k tomuto výročí jen to nejlepší. :-)
Eva Balúchová
Z článku je vidět,že máte Ostravu ráda.Letos bych se k vám ráda podívala,třeba se trefím na nějaké slavnosti.
Zdenka Žichovská
I naše město - Jeseník - letos oslaví 750 let od jeho založení. Jeseník je místem k životu uprostřed krásné přírody.
Jarmila Komberec Jakubcová
Při čtení článku si vybavuji Ostravu, kam jsem létávala na porady. Vzdálenost Plzeň-Ostrava by na cestu autem a zpět byla příliš náročná na čas.Vždy jsme bydleli v hotelu Palace, z kterého byl výhled na hutní pece či co to bylo. Byl to pro mně, která je z Plzně úplně jiný svět. Každý asi máme rád rodné město, které je spojeno s naším dětstvím. Já takto miluji Klatovy.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

19%

Vitamíny

20%