Ilustrační foto: pixabay.com
Jak jsem chtěla udělat dobrý skutek
26. 1. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Oldřich Čepelka
26.1.2017 22:20
Jak vás může jedna špatná zkšuenost "vyléčit" z dobročinnosti? Nemohu toto dál rozvést, vypadalo by to, že se vytahuju, ale prostě nesmíme povolit, když víme, že děláme dobrou věc. (Ne ovšem abychom přitom poškozovali jiný lidi, jak se někdy taky děje v tom - promiňte - "dobroserství".)
Libuše Křapová
26.1.2017 21:32
Děkuji za komentáře a pochopení. :-) Pro ty, co nevědí, jak se dostat na můj blog - je to ten odkaz dole pod článkem. Moc vás všechny zvu na návštěvu, a pokud mi tam napíšete nějakou kritiku (nebo i něco pěkného), budu jen ráda :-)
Evi M, jo, docela mne to vyléčilo. Škoda, že jsme tak malá vesnice, šla bych to potřebným rovnou donést pod most.
Eva Mužíková
26.1.2017 20:53
Libuško, takový přístup by mne od další pomoci potřebným na hodně dlouho vyléčil. Přispívám na psí útulky, kde si toho vždy váží.
Zuzana Pivcová
26.1.2017 18:26
Myslím, Libuško, že jsem se s podobnou "ochotou" setkala, když jsem se před několika lety snažila umístit mladého bezdomovce ve špatném zdravotním stavu do charitativního střediska. Ležel už 3 dny (ne v zimě) před dřívější budovou našho archivu na lavičce v parku. Nohu měl od pohledu hroznou. Řekli mi do telefonu, že nemají auto, aby pro něj dojeli, a ať ho tam dovezu! Právě tak, když jsme kontaktovaly se sestrou Pražský spolek ochránců zvířat, že je v sídlišti náhle krotká, zřejmě vyhozená kočka, tak se do nás paní pustila, že mají plno, jako bychom jim nutily vlastní víře. Nakonec zabralo jen krmení a několik stovek, které jsme kočce, kterou jsme v boudě dovezly, daly s sebou jako výbavu. Chápu, že tyhle organizace to nemají lehké, nejsou nafukovací, ale bohužel odradí mnohdy poctivé lidi. Co se týčr kontejnerů na šatstvo, je na nich u nás napsáno, co se s odevzdanými věcmi děje.
Věra Lišková
26.1.2017 17:55
Libuško, hezky jste to napsala. Někdy se člověk i s dobrou vůlí. prostě nezavděčí.
Hana Rypáčková
26.1.2017 17:11
To rozladí, viď Libuško. U nás se dává oblečení přímo ČK, ale nejlepší je kostel a fara. Charita je nejvíc propojená s lidmi a pomoc je rychlá. Kontejnéry mám pocit berou na třídění odpadu. Je tu spousta sekáčů a slevují až na 5 Kč, pak zadarmo. Ovšem, to se i potom po ulici válí šatstvo...
Naděžda Špásová
26.1.2017 16:59
Libuško, to je fakt nepříjemné. My naštěstí máme charitu nedaleko, takže většinou naložíme a jedeme. Jsou rádi za každý kousek oděvu. Zkuste to nevzdat.
Libuše Křapová
26.1.2017 14:54
Karle K., napřed jsem se naštvala, teď děkuji. Moji podrobnější odpověď najdete na mém blogu v Příbězích běžného dne. Ale pokud jde o tu odvahu, neměl byste se i vy zde na íčku aspoň trošku identifikovat? Na svém profilu o sobě nemáte ani čárku :-)
Libuše Křapová
26.1.2017 13:28
Karle, spíše jsem chtěla šetřit je. Jedná se o ubytovnu Charity Uherský Brod . Jak se paní vedoucí jmenuje jsem ani nepostřehla.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA