Ilustrační foto: archiv autorky
Hrátky s češtinou
25. 1. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Helena Votíková
25.1.2017 09:30
E - Evaň to je někde u Litoměřic. Připomíná mi to, když jsme hráli Země, město... a měst na E je skutečně málo. Táta si vymyslel nové město Ecivokač. Což jsou po zpátku Čakovice...a bylo to. :-).
Lenka Hudečková
25.1.2017 09:20
Libuško, ano i já si hraji i třeba se zvířaty apod. Prostě cokoli, co mě napadne... ale počítat ovečky mě fakt nebaví...
Marie Seitlová
25.1.2017 09:11
Lenko, zajímavá záliba. Vyzkouším, jak pojedu delší dobu ve vlaku. Ž - Žireč, Ždírec
Libuše Křapová
25.1.2017 09:09
Lenko, pobavila jsi mne. Tuto hru hraji, když nemůžu usnout, v hlavě se mi honí všechno možné a není před tím únik. Kupodivu mne to uklidňuje a opravdu uspává. Nejhůř se unavené hlavě hledají zvířata - tři ryby, tři savci, ptáci... a nebo tři rostliny - květiny, stromy, zelenina. ale dá se to použít na všechno - hory, státy apod :-) lepší, jak počítat ovečky
Alena Tollarová
25.1.2017 08:56
K = Kozly, Kozlíky, Kozlovice, Kozidírky, Kozomín, Kozohlody. Hrad = Kozí hrádek.
Lenka Hudečková
25.1.2017 08:55
Zuzko, snažím se právě hrát s českými názvy, ty cizí použiji, jen když si už fakt nevím rady :-)))
Jarmila Fialová
25.1.2017 08:19
Eš,Cuknštejn(hrad u Terčina údolí)...Lenko promiň,ale rozesmála jsi mě.Kdysi jsme jeli na sraz a chudák řidič byl z tebe nešťastný,jak jsi pořád mluvila.Tenkrát jsi asi ještě tuto hru neuměla.
Zuzana Pivcová
25.1.2017 08:17
Já jsem si, Lenko, tohle při čekání zkoušela, ale zatím jen s křestními jmény, to je jednodušší. Od každého písmena tři, bez hledání a dlouhého přemýšlení. od C jsou myslím Cerhenice, v Británii Cambridge, v Německu mají E často, třeba Erfurt, Essen nebo Eisenach. No, raději toho nechám, abych se teď do toho nezamotala.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA