Ilustrační foto: pixabay.com
Hrátky s češtinou - jména
21. 1. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Karel Hyndrák
24.1.2017 22:16
Pozor na země, kde mají jinou ábecedu, např azbuku. Tam jejich N vypadá jako naše H. Letiště Moskva, pasový úředník: Jak se jmenujete? Hyndrák. Nět. Znovu, jak se jmenujete? Gindrak. Nět. Znovu už vztekle jak se jmenujete? Nundrak. Charašo, idi.
Letiště Praha přepážka British Airways. Můj klient Crompton chce přebukovat let. Jak se jmenujete? Krompton. Ne takového tu nemáme. Já na to: Píše se to Crompton! Jo ten tu je, že jste to neřekli hned!
Alena Tollarová
23.1.2017 22:23
Já znám Danušku, Doru, Uršulu ...Líbí se mi Tvoje studie. A kolikrát přemýšlím nad tím, co vede rodiče k tomu, že potomka vybaví výslovnostními špeky typu Tomáš Špinar apod. A vůbec, kdepak je Libor?
Elena Valeriánová
22.1.2017 00:00
Článek přesně na noc, kdy čtenář trpí nespavostí. Už jsem si zjistila, že mé křestní jméno má v republice ani ne tisícovka žen, nemohu uvést přesné číslo, protože údaje na internetu se rozcházejí. A v okrese Jeseník jsme prý jen dvě. Zajímalo by mě, jestli máme obě nad druhým "o" čárku.
Zuzana Pivcová
21.1.2017 19:08
Já jsem znala v mládí sourozence, kterým dali rodiče Pražáci staročeská jména Srpoš a Ludiše. Moje kolegyně má dcerky Doubravku a Zdislavu.
Helenka Vambleki
21.1.2017 17:00
Anno, napsala jsem, že dnes už se dávají ojedinělě, ano, v roce 2013 je narozená jedna Alenka, v roce 2014 hned 2, ale nejvíc je Alenek-babiček
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA