FOTO: autorka
Hrátky s češtinou - příjmení
17. 1. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Rypáčková
18.1.2017 11:04
Pěkný rozbor...To bude Libor koukat ! Ovšem od cedulím není daleko. Však kdyby se jméno nezdálo, může se změnit za bakšiš. V Praze naši sousedé se přejmenovali z Pesche na Malina- neodsunuli je.../1950/ Když nám psali, vždy vyžadovali nové jméno na obálku a uvnitř se podepisovali starým německým jménem/.
Lenka Hudečková
18.1.2017 11:03
Ano Alenko, tohle je fakt sranda a dobré hrátky s češtinou...díky za ně... např. se Zdeňkem Šourkem jsem chodila na střední školu. Nebo jsme měli ve městě pana Vošousta...
Hana Rypáčková
18.1.2017 10:56
Pěkný rozbor...To bude Libor koukat ! Ovšem od cedulím není daleko. Však kdyby se jméno nezdálo, může se změnit za bakšiš. V Praze naši sousedé se přejmenovali z Pesche na Malina- neodsunuli je.../1950/ Když nám psali, vždy vyžadovali nové jméno na obálku a uvnitř se podepisovali starým německým jménem/.
Alena Vávrová
18.1.2017 10:43
Alenko, pobavila jsi mne i poučila. A moc se mi líbí, jak krásně, až poeticky, jsi popsala svoje příjmení za svobodna. A překapilo mne, kolik je Šourků. Naše velká rodina taky přispěla ;-).
Eva Balúchová
18.1.2017 09:41
Určitě ti to dalo hodně práce,ale i zábavy.Hned jsem začala zkoumat mé vyvdané příjmení a je nás v republice 18.Jedno jméno je dokonce v Roudnici n.Labem.Tak tam pozdravuj.
Zdenka Jírová
18.1.2017 01:24
Náhodou jsem dnes otevřela svoji internetovou poštu a byl tam odkaz, jak zjistit četnost našeho jména v celé ČR , ale i v jednotlivých místech. Je to zajímavé čtení. Zjistila jsem např. že mé křestní a rodné jméno Moravcová je zastoupeno v celé ČR 6094 x, kdežto jméno, které jsem vyvdala -Jírová jen 975 x. Obě jsou ryze česká.
Jana Šenbergerová
17.1.2017 23:01
Poslední odstaveček mě inspiroval. Hádejte k čemu? Jasně, zajímalo mě, kolikpak je mezi námi Čertů. Představte si, že jeden, jediný, a ten je před vymřením, je mu 66. Kdo by to řekl, že jsou andělé v převaze? Ali, skvělá práce, a náročná. K pěti hvězdičkám přidávám 1*.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA